2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A Salvini-hatás: drasztikusan csökken a bűncselekmények száma Olaszországban

A statisztikák szerint az idei év első hónapjaiban – a tavalyi adatokhoz viszonyítva – 15 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Az olasz lapok szerint Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője hiába mondta Salvininek, hogy a bevándorlás helyett foglalkozzon inkább a maffiával, a bevándorlásellenes belügyminiszter intézkedései sikeresek voltak.

  • A Salvini-hatás: drasztikusan csökken a bűncselekmények száma Olaszországban

Az Il Giornale olasz napilap ismertette a legfrissebb rendőrségi statisztikákat, melyek azt mutatják, hogy Matteo Salvini belügyminisztersége alatt drasztikusan csökkent a bűncselekmények száma. A portál külön kitér a gyilkosságokra és a gyilkossági kísérletekre, előbbiek egy év alatt 12,2, míg utóbbiak száma 16,2 százalékkal csökkent.

Szembetűnő, hogy míg régen rengeteg szexuális erőszak és bántalmazás történt, ezek száma mostanra egyre alacsonyabb, harmadával csökkent a regisztrált esetek száma; és rablásokból is egyre kevesebb történik, 20,9 százalékos csökkenésről számoltak be.

A napokban Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője azzal próbálta meg Salvinit besározni, hogy többet foglalkozik a bevándorlással, mint a maffiaellenes harccal. A bevándorlásellenes belügyminiszter erre reagálva hozta nyilvánosságra a bűnözési statisztikákat. A nápolyi maffiával, a Camorrával kapcsolatban Salvini elmondta, hogy az egy „randa fenevad”, és több időre van szükség ahhoz, hogy azt véglegesen legyőzzék.

A belügyminiszter leszögezte, hogy elkötelezett amellett, hogy a maffia tagjait, a gyilkosokat, a dílereket és a bűnözőket en bloc le kell tartóztatni, azonban ehhez több rendőrre, valamint több időre van szükség.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!