2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Külföld

A román miniszterelnök a magyarok partnerségét kérte március 15-ei köszöntőjében

Florin Citu román miniszterelnök a harmonikus együttélés fontosságát hangsúlyozta, és a közös jövő megalapozásához, az ország közös fejlesztéséhez kérte a romániai magyarok partnerségét március 15-ei köszöntőjében, amelyet a bukaresti kormány sajtószolgálata juttatott el hétfőn az MTI-hez.

"Kultúránkban és hagyományainkban különbözünk, de ezek a különbségek nem választanak el bennünket, nem vagyunk vetélytársak, éppen ellenkezőleg, egységesnek kell lennünk a sokszínűségben, erősebbekké és bölcsebbekké kell válnunk, együtt kell építkeznünk, értékeket kell teremtenünk" - írta Florin Citu a romániai magyarokhoz intézett üzenetében.

Hozzátette: a különbségek megértése és a másik értékeinek megbecsülése hozzájárul a kölcsönös megismeréséhez, a harmonikus együttéléshez. Leszögezte: Romániában nemcsak a magyar közösséget ünnepelik március 15-én, hanem azt a békés együttélést is, amelyet az elmúlt évtizedekben fejlesztettek ki.

Citu szerint a magyarság ünnepe jó alkalom a jövő felé fordulásra, hiszen a románok és romániai magyarok csak együtt teremthetik meg azt az országot, amelyben élni szeretnének.

"A világjárvány megtanított arra, mennyire fontos, hogy megbízható partnereid legyenek. Ezt közösen fogjuk átvészelni, erőfeszítéseink és áldozatvállalásunk egy jobb jövőt, jobb életet gyümölcsöznek majd mindannyiunk számára. Kedves magyar nemzetiségű polgártársaim, ünnepük alkalmából a legjobbakat kívánom Önöknek. Isten éltessen minden romániai magyart!" - zárta március 15-ei köszöntőjét a román miniszterelnök.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi segítség a magyar baloldalnak

Megkezdődött a nemzetközi kampány Márki-Zay mellett. 2021. október 20.

Nem férnek el a migránsok a mallorcai befogadótáborokban

Az elmúlt három napban több mint 300 illegális bevándorló kötött ki a szigeten. 2021. október 20.

Háborús állapotok a romániai kórházakban

Romániából Madarász Lóránt, a Vezércikk vloggere tudósított. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!