2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A római kormány félmillió illegális migráns helyzetét rendezné

Matteo Salvini, az olasz jobboldali ellenzék vezetője szerint a kormány őrült dolgot cselekszik azzal, hogy pusztán a pénzszerzés érdekében legalizálja félmillió illegális migráns helyzetét. A jellemzően mezőgazdaságban, halászatban és otthoni ápolásban alkalmazott migránsoknak a Giuseppe Conte vezette kormány elképzelése szerint fejenként 160 eurót, míg foglalkoztatóiknak 500 eurót kellene a kincstárba fizetniük a tartózkodási és munkavállalási engedély kiadásáért. A kormány a félmillió törvénytelen bevándorló közül 200 ezret minél gyorsabban a mezőgazdaságban kíván alkalmazni. Idén ugyanis a járvány miatt idénymunkás nélkül maradtak a termelők.

  • A római kormány félmillió illegális migráns helyzetét rendezné

55 milliárdos gazdaságélénkítő csomagot készített a Giuseppe Conte vezette kormány, amelynek része az illegális foglalkoztatás törvényesítése. A javaslat a feketén dolgozó olasz és külföldi munkavállalókra egyaránt vonatkozik, ez utóbbiak esetében nem feltétel a tartózkodási engedély sem.

Főleg ezért bírálja a javaslatot Matteo Salvini, aki szerint csupán a költségvetésben tátongó lyuk befoltozására őrült dolog félmillió illegális migráns helyzetét rendezni. Más szavakkal a hatóságokat félrevezető, hamis adatokat közlő illegális migránsokat tartózkodási engedéllyel jutalmazni.

Az illegális munkakapcsolat jogi rendezését kérelmező munkaadónak 500 eurót kell fizetnie minden egyes dolgozót érintő kérelem után. Ha a feltételek adottak, a munkaadóval szemben minden közigazgatási és büntetőjogi eljárást felfüggesztenek, amit a feketemunka miatt indítottak. Ha a kérelmet a munkavállaló terjeszti be, 160 eurót kell fizetnie.

A kormány 200 ezer törvényesített migránst akar a mezőgazdaságba irányítani, ahol munkaerőhiánnyal küszködnek. Ezt azonban sem az érintettek, sem az olasz gazdák nem erőltetik. A termelőket tömörítő szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a kormányrendeletben érintettek közül alig 2 ezren dolgoztak korábban a mezőgazdaságban, ezért inkább Kelet-Európából kellene idénymunkásokat behozni. Ők az idén a járvány miatt nem indultak el Olaszországba dolgozni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!