2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Külföld

A rendőrök szándékosan hagyták, hogy összecsapjanak?

Ismét összecsapások voltak a hongkongi demokráciapárti tüntetők és az ellendemonstrálók között. A tiltakozók azzal vádolják a hatóságokat, hogy szándékosan eresztették rájuk a helyi bűnbandák embereit, a rendőrség ezt cáfolja. A tüntetők továbbra is a hongkongi kormányzó lemondását és szabad választásokat követelnek.

Kis híján tömegverekedés tört ki a demokráciapárti tüntetők és a demonstrációk ellenzői között Hongkong Mong Kok nevű külvárosi kerületében. Kisebb összetűzések már pénteken is voltak a negyedben, amely több bűnbanda törzshelye; az előző nap őrizetbe vett 19 ember közül nyolc triádtag. A rendőrök szombat hajnalra eltűntek innen – a tüntetők szerint a hatóságok szándékosan hagyták, hogy a két csoport újra egymásnak essen.

„Egyes állítások szerint a rendőrség tagjai engedték a triádoknak, hogy zavart keltsenek Mong Kokban. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez teljesen megalapozatlan, és rettentően igazságtalan a rendőrökkel szemben, akik hűségesen és szorgalmasan teljesítik a kötelességüket a helyszínen. A triádok elleni harc a rendőrség egyik legfontosabb feladata” – reagált Cseung Tak-Keung helyettes rendőrbiztos.


Az eredetileg kábítószer-kereskedelemmel, prostitúcióval és zsarolással foglalkozó bűnbandák az utóbbi években törvényes üzletekbe is befektettek, és sok vezető szoros kapcsolatot ápol a hivatalos kormányzattal is – a tüntetők ezért úgy gondolják, a helyi hatóságok pénzelik őket, hogy zavart keltsenek a békés tiltakozások helyszínén. Az ellentüntetők tagadják, hogy közük lenne a triádokhoz.

A demonstrálók célja, hogy lemondassák Hongkong Peking-párti kormányzóját, és hogy elérjék: ne a kínai központi vezetés döntse el, kik lesznek a 2017-es hongkongi kormányzóválasztás jelöltjei.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Katolikusokat ért terrortámadás a Fülöp-szigeteken

Katolikusokat ért terrortámadás a Fülöp-szigeteken

Legalább három ember meghalt és hét megsebesült vasárnap egy katolikus mise közben elkövetett pokolgépes merényletben a Fülöp-szigetek déli részén, a lázadás által sújtott régióban - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!