2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rabszolgaságról tett kijelentése miatt magyarázkodik Kanye West

Hír TV

2018. május 2., szerda 07:56, frissítve: szerda 08:52

Az Amerikába hurcolt afrikai rabszolgák maguk választották a sorsukat – Kanye West szerint. A botrányhős rapper korábban azzal keltett feltűnést, hogy kiállt Donald Trump elnök mellett, akit a fekete jogvédők folyamatosan bírálnak a rasszista vagy annak tartott megjegyzései miatt.

„Amerikával az a baj, hogy minden feketétől elvárják, hogy demokrata párti legyen.”

Így panaszkodik legújabb dalában Kanye West rapper, akit azért bírálnak Egyesült Államok-szerte, mert nyíltan támogatja Donald Trump elnököt.

Trump számos alkalommal tett rasszista vagy annak tartott megjegyzéseket az afro-amerikaiakra és más kisebbségek tagjaira, emiatt folyamatosan kritizálják a fekete jogvédő szervezetek.

West ennek ellenére kiáll a republikánus elnök mellett, akit a haverjának nevez.

A rapper most tovább emelte a tétet: egy interjúban azt állította, a 17. századtól kezdve Afrikából Amerikába hurcolt feketék maguk döntöttek úgy, hogy rabszolgák akarnak lenni

„Amikor azt hallom, hogy 400 év rabszolgaság… 400 évig? Ez nekem úgy hangzik, mintha ők döntöttek volna így” – nyilatkozta az előadó.

West később Twitteren visszakozott, és azt írta: kiforgatták a szavait, hiszen ő valójában csak a mentális fogságról beszélt, aminek nem szabad megismétlődnie, és hangsúlyozta, természetesen tudja, hogy a rabszolgákat nem szabad akaratukból verték láncra és rakták az őket szállító hajókra.

Ugyanebben az interjúban Kanye West egyébként őszintén beszélt kábítószer-függőségéről is, valamint arról, hogy néhány éve zsírleszívást végeztetett magán, hogy senki se nevezhesse kövérnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!