2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

A palesztinoknak nem érdekük a tárgyalások folytatása

A palesztinok mindaddig nem kívánnak tárgyalni Izraellel, amíg a zsidó állam folytatja a megtorló akciókat. Palesztin adatok szerint az izraeli hatóságok csak idén majdnem négyezer erőszakos cselekményt követtek el a palesztinokkal szemben, de egyik sem volt olyan súlyos, mint a Kalandija menekülttáborban hétfőn végrehajtott akció. A támadásban három palesztin életét vesztette, 19 pedig megsebesült.

Két izraeli–palesztin találkozó is elmarad amiatt, mert az izraeli katonák három palesztint lelőttek, jóval többet pedig megsebesítettek, amikor egy körözött palesztin férfi után eredtek egy Jeruzsálem melletti menekülttáborban. A katonáknak csak az után sikerült elfogniuk a korábban kilenc évig izraeli fogságban raboskodó férfit, hogy berobbantották házának bejáratát. A katonák az után használták fegyvereiket, hogy a menekülttábor lakói kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg őket. A palesztin vezetés közölte, hogy a kalandijai vérontás után nekik nem érdekük a tárgyalások folytatása, amíg a zsidók nemzettársaikat ölik meg.

A hétfői véres eseményeket követően a kalandijai ellenőrzőpontnál beindult a forgalom a nyugati partvidék és Jeruzsálem között, igaz, az izraeli hatóságok minden utazó személyazonosságát ellenőrzik. Az amerikai külügyminisztérium közben cáfolta, hogy zsákutcába jutottak a palesztinok és a zsidó állam közötti tárgyalások, azt azonban nem közölte, hogy mikor folytatódik a párbeszéd. Rami Hamdallah palesztin miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az ilyen és ehhez hasonló izraeli akciók miatt a nemzetközi közösségnek sürgősen a védelme alá kell vonnia a palesztin népet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!