2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Külföld

A Newsmax tulajdonosa az Origónak: Ha Joe Biden nyer, olyan nagykövetet küld Magyarországra, aki nem fogja támogatni a kormányt

Néhány nappal a választások előtt az egyik legsikeresebb amerikai konzervatív televízió és internetes újság, a Newsmax tulajdonosát, a korábbi Fehér Házi tudósítót és ismert újságírót, Christopher Ruddyt kérdezte az Origo a választásokról és az amerikai médiaviszonyokról.

  • A Newsmax tulajdonosa az Origónak: Ha Joe Biden nyer, olyan nagykövetet küld Magyarországra, aki nem fogja támogatni a kormányt

A Newsmax egy rendkívül sikeres amerikai konzervatív médiacsoport, amelynek hetilapja, internetes oldala és televíziós csatornája is van. A céget a Newsmax Media üzemelteti, amelynek központja Floridában van. Alapítója, vezérigazgatója és egyben többségi tulajdonosa Christopher Ruddy.

 
NewsmaxFORRÁS: NEWSMAX
 

Christopher Ruddy a New York-i St. John's Egyetemen történelem, Londonban közgazdasági diplomát szerzett, majd Jeruzsálemben is tanult. Pályája kezdetén New York Guardian címmel konzervatív havi kiadványt szerkesztett, majd a New York Post munkatársa, később ismert Fehér Házi tudósító is volt.

 
Christopher Ruddy és Donald TrumpFORRÁS: TWITTER
 

Ruddy 1998. szeptember 16-án alapította a Newsmax.com-ot, a televíziós csatorna pedig 2014-ben jött létre, hogy a Fox News mellett újabb jobboldali, konzervatív alternatívát nyújtson a baloldali médiumok megdöbbentő túlsúlyával szemben. A Newsmax internetes újság a politikai hírek kategóriában piacvezető, többen olvassák, mint a rivális híroldalak cikkeit.

A Hír TV, a Magyar Nemzet, vagy éppen az Origo számára rendkívül fontos és hiteles forrás a Newsmax, napi rendszerességgel idézzük írásaikat, tudósításaikat.

Az Origo az amerikai választások előtt néhány nappal az amerikai médiahelyzettel, illetőleg a választásokkal kapcsolatban kérdezte röviden Christophe Ruddy-t.

- Az Egyesült Államokban – ahogy Európában is – a médiumok elsöprő többsége balliberális (demokratákhoz közeli). Megváltoztatható ez Ön szerint?

A mainstream média továbbra is túlnyomórészt liberális és rendkívül ellenséges Donald Trump elnökkel szemben. Sokan abban reménykedtek, hogy az internet és a közösségi média terjedése lehetőséget ad a tárgyilagos vagy konzervatív médiának is, azonban ez nem történt meg. Sőt, ennek éppen az ellenkezőjét látjuk, hiszen az olyan közösségi oldalak, mint a Twitter, a Facebook és a Google folyamatosan elnyomják a konzervatív véleményeket és hangokat.

 - Egy ilyen választási időszakban érkezik-e valamilyen politikai nyomás a balliberális oldal részéről, gyakori-e például a perekkel való fenyegetés?

Nem tapasztaltuk ezt a fajta nyomásgyakorlást. A sajtótörvények az Egyesült Államokban meglehetősen jó védelmet biztosítanak. Viszont ehelyett a balliberális média inkább lejárató cikkeket közöl az olyan médiumokról, amelyek támogatják az elnököt. A közösségi oldalak pedig megpróbálják korlátozni, hogy a konzervatív portálok és hírek kevesebb embert érjenek el.

- Amy Coney Barrett kinevezésével milyen változásokra számít a Legfelsőbb Bíróság működésében?

A Legfelsőbb Bíróság eddig is túlnyomórészt jobboldali volt. Bár John Roberts, a Legfelsőbb Bíróság elnöke egyre inkább középre húzódik, vagy akár balra. Barrett bíró viszont a jobboldal irányába mozdítja majd a bíróságot.

 - Ön szerint mennyiben változna meg az Egyesült Államok viszonya Magyarországhoz, amennyiben Joe Biden nyerné a választást?

A Biden-kormány sokkal kritikusabb lesz Magyarországgal szemben. Arra fognak törekedni, hogy az országok kevésbé nemzetiek legyenek, és helyette erősebben integrálódjon az Európai Unióba és más nemzetközi szervezetekbe. Emellett erősen támogatni fogják a baloldali csoportokat Magyarországon és kritizálni fogják a kormány munkáját. Arra kell számítani, hogy Biden olyan nagykövetet nevez majd ki, aki nem fogja támogatni az Orbán-kormányt. Nem lesz több Cornstein!

Hétfőn egyébként a Hír TV Amerika választ című műsorában, 22 óra 20 perckor beszélgetést láthatnak a sztárújságíróval, médiatulajdonossal, Christopher Ruddy-val.

 

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.

 

Origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!