2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

A német belügyminiszter az antiszemitizmus elleni fellépésre szólította fel az ország muszlim vezetőit

Az antiszemitizmus elleni erőteljesebb fellépésre kérte a németországi muszlim szervezeteket a német belügyminiszter a Funke médiacsoport által kedden közzétett interjúban, nem sokkal a nap folyamán kezdődő, kétnapos Németországi Iszlám Konferencia (DIK) előtt.

  •  A német belügyminiszter az antiszemitizmus elleni fellépésre szólította fel az ország muszlim vezetőit

Nancy Faeser leszögezte: a szervezeteknek fel kell lépniük a zsidóellenességgel szemben és mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az antiszemitizmus ne terjedjen tovább. "Fel kell emelniük a szavukat a zsidó-és Izrael-ellenességgel szemben a pénteki imákon, a közösségekben és a közösségi médiában fenntartott oldalaikon" - jelentette ki.

Hozzátette: az ügyben néhány csoport részéről "világosabb beszédet" vár. Bár elmondta, hogy Németország "semmilyen módon nem lehet felelős az iszlamista terrorért", és aláhúzta: Berlin nem az iszlám, hanem az iszlamisták ellen lép fel, és emlékeztetett arra, hogy az általánosítás minden formája megosztást és kirekesztést eredményez. "Az ilyen téves általánosítások a muszlimokkal szembeni ellenségességhez vezetnek, mely szintén országunk egyik fő gondja" - jelentette ki.

A kedden kezdődő Németországi Iszlám Konferencián - mely idén a Társadalmi béke és demokratikus kohézió: harc az antiszemitimus és iszlamofóbia ellen a társadalmi megosztottság korában címet viseli - Faeser mellett részt vesz Christian Wulff volt német államfő, Lisa Paus családügyi miniszter és Reem Alabali-Radovan, a szövetségi kormány menekültügyi és társadalmi integrációs kérdésekkel foglalkozó megbízottja is.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!