2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

A Müncheni Iszlám Központ szerint a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak

Magyar Nemzet

2019. augusztus 15., csütörtök 18:12

A Müncheni Iszlám Központ arra tanítja a muszlim migránsokat és migráns hátterűeket, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak, a házasságban lévő konfliktusok esetén a férfiaknak pedig a fizikai erőszak is megengedett. A nők egyenjogúságáért színleg kiálló – valójában csak a szavazatukra hajtó – európai és német baloldal az ügy kapcsán persze mélyen hallgat.

A Müncheni Iszlám Központ (IZM) honlapján érdekes instrukciókat találunk arra vonatkozóan, hogyan kell a (muszlim) férfiaknak „fegyelmezetlen” feleségeikkel bánni, hogyan kell konfliktusos élethelyzetben viselkedniük.

A Bild napilapban megjelent riport mellett a Bayerischer Rundfunk (BR) rádióadó arról is tájékoztatott, az Iszlám Központ házastársi konfliktus során a családon belüli erőszakot is javasolja, konkrétabban, hogy a férfiak verjék meg asszonyaikat.

Az Iszlám Központ ezekben a „morális javaslataiban” egyébként a Korán tanaira hivatkozik. A Korán szerint amennyiben nehézségekkel néz szembe a férfi a házasságában, három lépésben kell reagálnia.

Első lépésként meg kell fenyíteni a nőt, de ez ekkor még „csak” erkölcsi kioktatás, kritika formájában nyilvánulhat meg. A második lépésben már radikálisabb megoldást kell alkalmazni és a férfinak távol kell tartania magát a hitvesi ágytól.

Harmadsorban pedig meg kell ütnie házastársát.

Ez az ütés a Korán szerint inkább „szimbolikusnak” tekintendő, a Müncheni Iszlám Központ ugyanakkor nyitva hagyja az értelmezés lehetőségét és a muszlim férfira bízza, hogy mit ért ütés alatt.

A Bild külön kiemeli riportjában, hogy a nőknek ezzel szemben mindösszesen annyi lehetőségük van a házastársi konfliktusban, hogy igénybe vehetik egy családtag segítségét.

Az Iszlám Központ 25 pontban magyaráz meg további, a házasságra vonatkozó Korán tanítást, többek között az örökösödés jogát, amely szerint a nők csak a felét örökölhetik annak, amit a férfiak, ugyanígy a nők bíróság előtti tanúskodása is csak a „felét éri a férfiénak”.

Azt is részletesen megmagyarázza, hogy miért nem járhatnak a nők férfi nőgyógyászhoz, vagy, hogy miért nem szabad a lányoknak pubertás koruk után a fiúkkal együtt sportolni vagy edzeni.

A Müncheni Iszlám Központnak morális tanításaival saját bevallása szerint az a célja, hogy segítséget nyújtson a Németországban élő muszlim migránsoknak és migráns hátterűeknek vallásuk gyakorlásában, vallásos meggyőződésük elmélyítésében, abban, hogy a muszlimok jobban megértsék saját vallásukat.

A Központ honlapján az is olvasható, hogy a szervezet Németország legjelentősebb muszlim egyesülete, és mint ilyen, hatása az egész országban kiemelt jelentőséggel bír.

Anonimitásának megőrzését kérte a Bántalmazott Nők Egyesületének egy alkalmazottja, és a bajor rádióadónak adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy az Iszlám Központ tanainak végzetes hatásai lehetnek, különös tekintettel a most felnövő generációra.

Semmilyen további reakció nem következett, bár akadtak olyan vélemények is, hogy a Központnak felül kellene vizsgálni tanításait, a Müncheni Iszlám Központ folytathatja tovább tevékenységét, és a német baloldal mélyen, ismét mélyen hallgat.

Ki kell emelni ugyanakkor, hogy a Müncheni Iszlám Központ tanításai nem elszigeteltek a Nyugat-Európába érkezett vagy már régebb óta itt élő migránsok körében.

Ugyanilyen szélsőséges tanításokkal befolyásolják a muszlimokat mindenütt, legyenek újonnan érkezett migránsok vagy több generációs, Nyugat-Európa valamelyik országában már állampolgárságot szerzett migrációs hátterű családok.

A teljes cikk itt érhető el.

Magyar Nemzet - Origo