2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

„A mostani volt a legdurvább választás”

Panaszt tesz az Európai Bizottságnál a Fidesz EP-képviselője a vasárnapi ukrán választás során, illetve a kampányban elkövetett jogsértések miatt. Kárpátalján, legalább egy településen szavazatvásárlásról számoltak be. A határon túli magyar közösségnek nem sikerült egy képviselőt sem bejuttatnia a kijevi parlamentbe. A KMKSZ szerint csalás történt a magyar összefogás 3 jelöltjével szemben.

  • „A mostani volt a legdurvább választás”

Nem mindenhol zajlott szabályosan az előrehozott választás Ukrajnában. A kárpátaljai magyarok szerint az ukrán hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a magyar szavazókat a voksolásban.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség megfigyelői választási csalásokról számoltak be.

Egy felvételen például az látható, amint a szavazást követően egy cigány férfi a választási bizottság helyi elnökétől követeli a voksáért járó pénzt, hiszen mint mondta, ő a megbeszélt módon szavazott. A megfigyelők szerint Királyházán egy nagyszőlősi vállalkozó fizette le a nehéz sorsú helyi roma közösség tagjait, azért, hogy az egyik általa meghatározott nem magyar jelöltre voksoljanak.

Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő a Hír Televíziónak azt mondta: a mostani volt a legdurvább választás. Mint mondta, panaszt fognak tenni a kampány, illetve a választás során elkövetett jogsértések miatt.

Kárpátalján 3 magyar jelölt indult. a 73-as egyéni választókörzetben Brenzovics László, a 68-as számúban Barta József, a 69-es számú körzetben pedig Tóth Miklós.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!