2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

A magyar vakcinabeszerzést dicsérte Matteo Salvini

  • A magyar vakcinabeszerzést dicsérte Matteo Salvini

Összeomlott az oltási terv Belgiumban, miután a belga kormány egy 4 embert foglalkoztató start-up cégre bízta a védőoltások beadásának megszervezését. Míg a Benelux állam a 22. helyen áll a beoltottsági sorban az uniós államok között, addig Magyarország a második helyen. A magyar kormány vakcinabeszerzését az olasz Liga párt elnöke is dicsérte.

Tömött sorok Belgium legnagyobb oltóközpontja előtt. Több száz ember órákon keresztül várakozott, hogy megkapja az oltást, miután az oltási kampány megszervezésével megbízott cég tévesen küldte ki a meghívókat.

Belgiumban több mint félmillió vakcina áll a raktárakban, miközben az ország a 27 tagállam közül a 22. helyen áll az beoltottsági sorban. Ugyanebben a rangsorban hazánk a második helyezett. A Benelux államban az emberek alig nyolc százalékát oltották be, míg Magyarországon ez az adat már meghaladja a 13 százalékot.

A rossz belgiumi adatok oka elsősorban az, hogy késik a nyugati vakcinák szállítása, annak ellenére, hogy mind az Astrazenecanak mind a Pfizernek van gyára az országban.

Belgium ráadásul nem rendelt orosz vagy kínai vakcinát sem. A lakosság megfelelő mértékű átoltottságát Brüsszel legkorábban novemberre várja.

Magyarország vakcinabeszerzését dicsérte a volt olasz belügyminiszter is. Matteo Salvini egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy gyorsítani kell az oltási kampányt, ehhez pedig minden beszerzési lehetőséget meg kell ragadni, így az orosz Szputynik V vakcinát is alkalmazni kell. A Liga elnöke rámutat: a magyar példát már több európai ország is átvette, a csehek, az osztrákok és a szlovákok de az olaszországi San Marino is.

Matteo Salvini hozzátette: Olaszország egy helyileg előállított vakcina gyártásán is dolgozik, hogy egyetlen olasz életét se fenyegethesse a vakcinaszállítmányok késése. Mint elmondta: a vakcinabeszerzés nem lehet politikai ideológiák kérdése, hiszen minden egyes elvesztegetett nap több száz emberéletbe kerül.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!