2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

A magyar miniszterelnököt méltatta Salvini

2019. október 19., szombat 22:07

A LIGA vezetője leszögezte, rövid időn belül visszaveszik a kormányzást a balliberális pártoktól, és olyan állam lesz Olaszország, ahol nem lesznek illegálsi bevándorlók.

A korábbi olasz belügyminiszter már a baloldali kabinet szeptember eleji megalakulásakor arra figyelmeztetett, hogy kormánypártok menekülttábort fog csinálni az országból.

Matteo Salvini nem a levegőbe beszélt, az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt ugyanis egyik első intézkedése az volt, hogy megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító civil hajók előtt. 

A Liga vezetője akkor azt ígérte, minden lehetséges eszközzel küzdeni fog a kormánypártok ellen, és mozgósítja az olaszokat a választások nélkül született megalakult kabinettel szemben.

Az ellenzéki politikus Rómába hívta a civileket, hogy együtt demonstráljanak a kormány ellen. Az Olasz büszkeség napján százezrek vettek részt a megmozduláson, amelyet a lateráni Szent János-bazilika előtti téren tartottak.

Salvini azt ígérte, rövid időn belül ismét kormányra kerül a Liga. Beszédében, úgy fogalmazott, az Öt Csillag és a demokraták eleget tesznek Merkel és Macron telefonos utasításainak, és a választópolgárokat megkerülve hoznak döntéseket az emberek sorsáról.

Salvini arra is emlékeztetett, bár sokan szkeptikusak voltak, a Ligának mégis sikerült kezelni a migrációs válságot, és csak azok érkezhettek az országba, akik erre engedélyt kaptak.

A politikus szerint a mostani kormány intézkedései az embercsempészeknek kedveznek, és a tengeren történt halálesetek miatt vér tapad a kabinet kezéhez.

Matteo Salvini elismerően beszélt a magyar miniszterelnökről is. Szavai szerint a Soros-erők uralta Európában jól teszi Orbán Viktor, hogy megvédi országát és annak állampolgárait.

A volt tárcavezető üdvözletét küldte a magyar és a lengyel népnek, de németeknek, franciáknak is, akik szerinte más sorsot érdemelnének.

A rendezvényen több nemzeti érzelmű párt is képviseltette magát. A Hajrá Olaszország elnöke kijelentette, Salvini a jobbközép új vezetője.

Az Olasz Testvérek vezetője is színpadra állt. Giorgia Meloni visszataszítónak nevezte, hogy a baloldal pajzsként használja fel a bevándorló gyerekeket azzal a céllal, hogy minden migránsnak állampolgárságot adjon.

Hír TV