2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A magyar kormány nem mond igazat

Hír TV

2017. november 20., hétfő 13:49, frissítve: hétfő 16:15

A magyar kormány szerint az Európai Parlament múlt csütörtökön megszavazta a kötelező kvótarendszer bevezetését.

Brüsszeli tudósítónk szerint erről szó sincs, aki ilyet állít – mint például Németh Szilárd Fidesz-alelnök ma a parlamentben – az nem mond igazat. Az EP egy, az intézményközi tárgyalások megnyitására vonatkozó határozatot fogadott el – ez azt jelenti, hogy az EP ebben a témában az Európai Bizottsággal, illetve az Európai Tanáccsal háromoldalú tárgyalásokat fog kezdeményezni. Az Európai Parlament plenáris ülése semmiféle álláspontot nem fogadott el a kvótarendszerrel kapcsolatban – tette hozzá tudósítónk.

Két héttel ezelőtt az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) egy jelentést hagyott jóvá – ebben van szó a kötelező kvótarendszerről.

Soros György ma hazugságnak nevezte a kormány állítását, miszerint Brüsszel az ő tervét hajtja végre menekültügyben. Az Európai Bizottságban többször elhangzott, hogy nem létezik Soros-terv, a munkatervben ilyen tétel nem szerepel – mondta brüsszeli tudósítónk. Az EB-nél hangsúlyozták: az amerikai üzletember elképzelései nem tükröződhetnek egyértelműen az Európai Bizottság politikájában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!