2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Külföld

A Liga szerint Magyarországra is szükség van a jobboldali győzelemhez az európai parlamenti választáson + videó

Nincs közös nevező az olasz jobboldali pártok között a jövő évi európai parlamenti választásokat illetően. Míg Matteo Salvini szerint kivétel nélkül minden jobboldali erőre szükség van, addig a Forza Italia kizárja, hogy szélsőjobboldali pártokkal kössön szövetséget. Giorgia Meloni egyelőre nem foglalt állást a témában. A HírTV által megkérdezett Liga képviselő szerint pedig Magyarország fontos stratégiai partner lehet a győzelemben.

  • A Liga szerint Magyarországra is szükség van a jobboldali győzelemhez az európai parlamenti választáson + videó

Firenzében találkozott az európai jobboldal a hétvégén, ahol Matteo Salvini nem titkolt célja az volt, hogy összefogja az olasz jobboldalt a jövő évi európai parlamenti választás miatt. Egy HírTV-nek nyilatkozó Liga képviselő szerint ehhez Magyarországra is szükség van.

Magyarország nagy és erős szövetségesünk. Orbán Viktor pedig a barátunk. Azért kell együtt dolgoznunk, hogy megdöntsük a szocialista többséget Európában és a saját nemzeteink, az olasz és a magyar nép, valamint a többi európai ember javára fordítsuk a dolgokat

– magyarázta Simone Billi képviselő.

Míg a néhai Silvio Berlusconi pártja a Forza Italia határozottan kiáll amellett, hogy szélsőjobboldali, Európa-ellenes pártokkal nem köt szövetséget, addig Giorgia Meloni és pártja még nem foglalt állást a kérdésben. A HírTV által megkérdezett baloldali képviselő szerint azonban az olasz kormánynak nincs külpolitikája.

„Nekem úgy tűnik, hogy nincs külpolitikánk. Nincs elképzelésünk a világban betöltött szerepünkről. Például az olyan döntő fontosságú kérdésekben, mint a béke a gazdaságpolitika vagy a geopolitika. De nem tudjuk azt sem, hogy milyen szerepet játszunk Európában, és milyen szerepet szánunk Európának – kritizálta az olasz kormányt Nicola Fratoianni baloldali képviselő.

A három nagy jobboldali kormánypárt három különböző európai frakcióhoz tartozik. A Giorgia Meloni kormányfő-vezette Olasz Testvérek az Európai Konzervatívok és Reformerek, Salvini Ligája az Identitás és Demokrácia, a Forza Italia pedig az Európai Néppárt tagja. Így annak ellenére, hogy Olaszországban koalíciós partnerekként irányítanak, az Európai Parlamentben akár riválisként is tekinthetnek egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!