2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

A konzervatív párt előnyét mutatják a közvélemény-kutatások

A Brexit megvalósítását, a bevándorlás visszafogását és a gazdaság felpörgetését ígéri Boris Johnson, a Konzervatív Párt miniszterelnök-jelöltje az előrehozott parlamenti választások kampányában. A Munkáspárt új vámuniós megállapodást kötne Brüsszellel, amiről népszavazást tartana hat hónapon belül. Az Egyesült Királyságban csütörtökön tartják a választást, amelynek egyértelműen a konzervatívok az esélyesei.

  • A konzervatív párt előnyét mutatják a közvélemény-kutatások

A konzervatívok miniszterelnök-jelöltje arra kérte szavazóit, hogy azt a politikai pártot támogassák, amelyik egyedül képes lezárni a Brexitet, visszaszorítani a migrációt és és mozgásba lendíteni a gazdaságot.

Johnson egyik fő kampányígérete az ausztrál típusú, végzettség és képességek alapján alkalmazott pontozásos bevándorlási rendszer életbeléptetése, vagyis a jól képzett munkavállalók beengedése. Johnson a Sky News hírcsatornának azt mondta: "a kivételes tehetségek, így a hegedűműveszek, atomfizikusokon, prímabalerinák és start-up vállalkozók jöhetnek, de az Európai Unióból történő ellenőrizetlen és korlátozás nélküli bevándorlásnak véget kell vetni.

A Munkáspárt választási programjában az szerepel, hogy ha kormányra kerülnek, akkor három hónapon belül új Brexit-megállapodást kötnek az EU-val és új vámuniót Brüsszellel. A kormány ezt a megállapodást hat hónapon belül jogilag kötelező erejű népszavazásra bocsátaná, a referendum szavazólapján pedig szerepelne az a lehetőség is, hogy az Egyesült Királyság teljes jogú tagként maradjon az Unióban. Az elképzelés szerint bármilyen eredménnyel záruljon a népszavazás, az Egyesült Királyság és az EU kereskedelmi kapcsolatai fennmaradnak majd a jövőben.

A brit választási rendszerben nincsenek listák, csak egyéni választási körzetek. A rendszer sokat torzít, mivel a Konzervatív Párt 35%-os eredménnyel is kényelmes többségbe kerülhet. A kis pártokat, így a Kontervatív Párt és a Munkáspárt után az örök harmadik Liberális Demokratákat bünteti.Mivel nekik nincs sok esélyük arra, hogy sok egyéni szavazókörben nyerjenek, szavazati arányukhoz képest sokkal kevesebb képviselői helyet jósolnak neki. A párt miniszterelnök jelölje, Jo Swinbson ellenzi a Brexitet, ő új szavazást sürget ebben az ügyben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!