2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

A karantén fokozatos feloldását ígéri Ukrajnában az egészségügyi miniszter

Kedvező a helyzet Ukrajnában a koronavírus-járvány tekintetében ahhoz, hogy megkezdődhessen a karantén fokozatos feloldása - jelentette ki Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi online sajtótájékoztatóján, pénteken.

  • A karantén fokozatos feloldását ígéri Ukrajnában az egészségügyi miniszter

A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy május 11-én ezt a kormányzat el is indítja. A már ötven napja érvényben lévő országos karantént legutóbb az április 22-i ülésén hosszabbította meg május 11-ig a kabinet, egyúttal elfogadva egy többlépcsős tervet a korlátozások majdani fokozatos feloldásáról.

Sztepanov pénteki sajtótájékoztatóján elismerte, hogy az emberek Ukrajnában mostanra elfáradtak a karanténtól, ezért mindenképpen szükségesnek tartja a korlátozások enyhítését május 11-től.

A TSZN hírtelevízió csütörtök esti adásában arról számolt be, hogy Kijevben egyre többen járkálnak az utcákon, sokan családostul, főként a kora esti órákban. A parkokban és a tereken csaknem olyan sokan vannak, mint máskor hétvégeken. A riportban megkérdezettek közül több kijevi azt mondta, hogy elege lett munka nélkül otthon ülni a lakásban, és pusztán csak sétálni ment ki a friss levegőre. A parkokat és tereket egyébként szintén csak a karantén meghosszabbításakor, azaz bő egy hete tette újra látogathatóvá a kormány, hetekig csak háziállatot sétáltatni mehettek be oda az emberek, s csak egyedül mehettek sétáltatni.

Közben az egészségügyi tárca adatai alapján péntekre, egy nap alatt újabb 455 fertőzöttet azonosítottak és 11 új halálesetet regisztráltak, ami azt mutatja, hogy egyelőre a megbetegedés üteme nem lassult az országban. A fertőzöttek száma elérte a 10 861-et, a Covid 19-ben elhunytaké a 272-őt. Eddig 1413-an gyógyultak fel a betegségből, közülük 175-en az elmúlt napban.

Vitalij Klicsko főpolgármester közölte, hogy péntekre a fertőzöttek száma Kijevben 52 új esettel elérte a 1453-at. Kérte a fővárosiakat, hogy továbbra se legyenek könnyelműek, tartsák be a biztonsági előírásokat.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!