2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A járványügyi intézkedések ellen tüntettek Nyugat-Európában

A járványügyi korlátozások feloldását követelték több nyugat-európai nagyvárosban. Berlinben több mint 15 ezren, Londonban és Párizsban néhány százan vonultak utcára maszk nélkül. Spanyolországban közben engedélyezték egy koronavírus-elleni védőoltás emberi tesztelését. Ezrek tüntettek Berlinben a járvány megfékezése érdekében hozott szigorítások ellen.

  • A járványügyi intézkedések ellen tüntettek Nyugat-Európában

18 ezren vagyunk most - skandálták néhányan, miután kiderült, hogy a német főváros rendőrsége közzétette a becsült létszámot.

A tömegben szélsőbalos és szélsőjobboldali csoportok tagjai ugyanúgy felvonultak, mint azok, akik egy összeesküvés eredményének tekintik a koronavírus-járványt, és azok is, akik a járványtagadók ellen tüntettek.

Maszkokat le, nácikat ki - egy szélsőbaloldali felirat egyszerre szólt a neofasisztáknak és az egészségügyi szigorításoknak.

A demonstrációt annak ellenére tartották meg, hogy a hét elején Berlin önkormányzata betiltotta a tüntetéseket, mert a korábban utcára vonulók sem tartottak kellő távolságot egymástól és nem viseltek maszkot.

Németországban átmeneti növekedés után az utóbb napokban csökken az új fertőzöttek száma. A legutóbbi adat szerint 1479-en kapták el a vírust.

Nemcsak a járvány terjed Nyugat-Európában, hanem az egészségügyi intézkedések elleni tüntetés is. Londonban a Trafalgar téren néhány százan fejezték ki elégedetlenségüket a kormány által hozott intézkedésekkel szemben. Pedig Németországhoz hasonlóan Nagy-Britanniában is csökkenni kezdett a fertőzés terjedése.

Párizs sem maradt tüntetés nélkül. A francia fővárosban még a londoninál is kisebb csoport követelte a maszkmentes szabadságot. A tüntetőket az sem hatotta meg, hogy a tavaszi adatokhoz hasonlóan, több mint 7 ezerrel ugrott meg az egy nap alatt megfertőződöttek száma.

Spanyolországot most nem érte el a tüntetési hullám, miközben a fertőzöttek száma még mindig több mint 3 ezerrel növekszik naponta. Emiatt a tavaszi korlátozások egy része, újra életbe lépett. Több tartományban gyülekezési létszámkorlát vonatkozik a nem egy háztartásban élőkre.

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!