2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

A Hungary Helps program szövetségeseket keres a keresztényüldözés elleni harcban

A keresztényüldözés tudatosan elhallgatott humanitárius katasztrófa - jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn Bécsben, az ausztriai magyar nagykövetségen szervezett nemzetközi konferencián. Jelezte, hogy a Hungary Helps programhoz szövetségeseket keresnek a keresztények üldözése elleni harcban.

  • A Hungary Helps program szövetségeseket keres a keresztényüldözés elleni harcban

A nagykövetségre 160 szakértőt hívtak meg, hogy eszmecserét folytassanak a keresztényüldözésről. Azbej Tristan elmondta, céljuk, hogy minél több ország kormányát megnyerjék az ügynek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány a világon elsőként indított programot az üldözött keresztények megsegítésére. Tavalyelőtt hozták létre a Hungary Helps programot, amely működésének két és fél éve alatt több mint 35 ezer ember helyben maradását segítette a Közel-Keleten és Afrikában. Több országban indítottak nagyobb projekteket, amelyek célja a keresztényeknek mint a világ legüldözöttebb vallási csoportjának humanitárius segítése.

Azbej Tristan elmondta, hogy tavaly világszerte 4150-nél is több olyan támadás vált ismertté, amelyben ártatlan keresztényeket gyilkoltak meg a hitük miatt. Emlékeztetett arra a pusztításra, amelyet az Iszlám Állam terrorszervezet végzett a keresztények és más vallási kisebbségek ellen a Közel-Keleten, de már "azt is tudjuk, hogy a Srí Lanka-i keresztények sincsenek biztonságban" - tette hozzá.

Az államtitkár fontos feladatnak nevezte, hogy minél több ember figyelmét felhívják a Krisztus-hitük miatt üldözöttekre. Eredménynek nevezte, hogy az Egyesült Államok is felfigyelt a Hungary Helps programra, sőt a magyar minta nyomán saját programot is indított. Lengyelország is Magyarországgal közösen támogatja a szíriai ortodox keresztényeket - tette hozzá.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!