2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

A horvát hatóságok kilenc migránst mentettek ki egy lezárt ládából

A horvát hatóságok egy közúti ellenőrzés során a kelet-horvátországi Vukovár-Szerém megyében kilenc migránsra bukkantak egy lezárt ládában egy lengyel rendszámú teherautóban, amelyet egy ukrán sofőr vezetett - közölte a helyi rendőrség kedden.

  • A horvát hatóságok kilenc migránst mentettek ki egy lezárt ládából

A hatóságok a teherautó rakterében fedezték fel az építőipari lemezekből készült ládát, amely csavarokkal volt lezárva és amelyből kétségbeesett emberi hangokat lehetett hallani. Három férfi, két nő és négy gyermek volt benne. A ládában forróság volt és alig volt levegő. A rendőrök nagy valószínűleg megmentették a kilenc ember életét - írták a közleményben.

Az iráni és iraki állampolgárok illegálisan lépték át a szerb-horvát határt. Kettő kivételével mindannyian nemzetközi védelmet kértek Horvátországban. A 21 éves ukrán állampolgárt előzetes letartoztatásba helyezték. A bűncselekménnyel kapcsolatban egy 24 és 25 éves lengyel állampolgárral szemben is eljárás indult.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik útlevéllel és megfelelő vízummal rendelkeznek vagy az adott országban akarnak menedéket kérni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Politico: a szankciók elhibázottak

Politico: a szankciók elhibázottak

A Politico hasábjain elemzi az orosz–ukrán háborút Andreas Umland, a Svéd Nemzetközi Ügyek Intézete Stockholmi Kelet-európai Tanulmányok Központjának elemzője, aki szerint a Nyugat nem elég határozott Oroszországgal szemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!