2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

A Hír TV-t idézi a Frankfurter Allgemeine Zeitung

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 11:59, frissítve: csütörtök 15:25

Budapest és Mekka között – ezzel a címmel közöl terjedelmes cikket a Frankfurter Allgemeine Zeitung a magyar választási kampányról. A német lap részletesen foglalkozik a Jobbik elnökének, Vona Gábornak korábbi kijelentéseivel, amelyekben egyebek közt az emberiség utolsó reményének nevezte az iszlámot. A lap megjegyzi, hogy ezeket a mondatokat kormányközeli médiumok kapták fel, ami a Jobbik szerint az ellenük folyó kampány része. A szerző hozzáteszi: Vona Gábor a Hír TV-ben hétfőn azt mondta, hogy aljas kampányra számít a Fidesz részéről. A német lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök is tett korábban olyan kijelentéseket, amelyek ellentmondanak az iszlámmal és a bevándorlással kapcsolatos kemény álláspontjának, ezekről azonban nem cikkez a kormányközeli sajtó. A konzervatív lap megjegyzi, hogy a Fidesz és a Jobbik politikailag helyet cserélt egymással, a kormánypárt jobbról előzi a legnagyobb ellenzéki pártot.

Az eddiginél keményebb fellépést sürgetett a visegrádi államok ellen két osztrák politikus egy szerdai bécsi vitafórumon, írja a Die Presse. Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti képviselője a menekültek elosztásával kapcsolatban azt mondta: ha nem szankcionálják a rendszert blokkoló országokat, az EU elveszíti az uniós polgárok bizalmát. Hasonló véleményt fogalmazott meg egy szociáldemokrata politikus is. A néppárt Európa-politika-ügyi szóvivője, Reinhold Lopatka viszont több türelmet kért az Orbán-táborral szemben. A magyar miniszterelnökről azt mondta: habár nem a remény záloga, az ő táborában állóknak is meg kell adni a lehetőséget, hogy velük tartsanak.

Baloldaliak tiltakoztak a populista Orbán Viktor látogatása ellen Bécsben – ezzel a címmel közöl írást az amerikai Breitbart a magyar kormányfő és az osztrák kancellár találkozójáról. A Donald Trumphoz közelálló hírportál beszámol arról, hogy a tiltakozók uniós zászlókat lengettek, és azt üzenték az osztrák kancellárnak, hogy rosszul válogatja meg a barátait, a tüntetők szerint ugyanis Orbán Viktor alá akarja ásni az európai együttélést. A Breitbart megjegyzi, hogy Sebastian Kurz és a magyar kormányfő is ellenzi az uniós menekültkvótákat, és mindketten erősíteni akarják az EU külső határainak védelmét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!