2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

A Hamasz bázisait bombázta Izrael

,

2015. június 4., csütörtök 17:10, frissítve: csütörtök 17:23

Katonai kiképzőtáborokat bombázott az izraeli légierő a Gázai övezetben. Négy tábort semmisítettek meg, ahol a hírszerzés szerint a Hamasz fegyveresei kaptak kiképzést. Az akcióknak állítólag nem voltak halottjai. Az izraeli rajtaütés azután kezdődött, hogy az elmúlt napokban több rakétatámadás érte Izraelt a palesztin területek felől, szerdán pedig rendőröknek kellett megfékezni Jeruzsálemben egy zsidó fesztivál ellen tüntető arabokat.

A radikális palesztin szervezet, a Hamasz kiképzőtáborát bombázta az izraeli légierő. Ezzel torolták meg a zsidó államot ért rakétatámadást. A jeruzsálemi katonai vezetés szerint két rakétát lőttek ki Izrael területére. „Éjjel 11-kor megszólaltak a szirénák Gáza közelében és távolabb. Grad rakéták becsapódását fedeztük fel, ezek itt landoltak a nyílt területen, emberi életet veszélyeztetett volna” – mondta egy helyi lakos.

Ez volt egy héten belül a második ilyen akció. Izrael minden esetben a Gázai övezetet irányító Hamaszt teszi felelőssé az ilyen támadásokért. Pedig a mostanit az eddig Irakban és Szíriában aktív Iszlám Állam terrorszervezetet támogató Szalafí Dzsihádí nevű csoport vállalta magára. Ezzel akartak bosszút állni, hogy a palesztin szervezet megölte a szalafista csoport egyik emberét, ugyanis a Hamasz fenyegetésnek tekinti a Szalafí Dzsihádit.

Ez pedig már Jeruzsálem, ahol a palesztinok az izraeli Fény fesztivál ellen tüntettek. Azért tiltakoznak, mert az egyhetes rendezvény alatt nem mehetnek be a rendezvény helyére az óvárosba, amelyet a muszlim palesztinok is vallásuk bölcsőjének és leendő államuk fővárosának tartanak. Az esemény alatt különböző műalkotásokat vetítenek a falra az óvárosban. A dulakodásnak az izraeli rendőrség vetett véget, a feldühödött tömeget fény-, hang- és kábítógránátokkal tudták csak szétoszlatni. Több tüntetőt őrizetbe vettek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!