2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

A hadsereg tesz rendet Rio utcáin

Hír TV

2018. február 17., szombat 16:52, frissítve: szombat 17:26

Rio de Janeiroban hat és fél millió ember lakik, ebből mintegy másfél millióan nyomornegyedekben. Az úgynevezett favelákat drogbandák uralják. Olyan súlyos a közbiztonsági helyzet, hogy az államfő a hadsereget bízta meg a törvényes rend visszaállításával.

„A szervezett bűnözés lényegében átvette az irányítást Rio de Janeiro felett, és az egész nemzetünk nyugalmát fenyegeti. A közbiztonság megteremtése érdekében van szükség a szövetségi kormány beavatkozására” – közölte Michel Temer elnök.

Az erőszakos bűncselekmények száma 8 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, a két évvel korábbi adattal összehasonlítva pedig 26 százalékkal. A szegénynegyedekben mindennaposak az utcai lövöldözések.

„A kormány kemény és határozott választ fog adni, és minden eszközt bevet a szervezett bűnözés legyőzése érdekében. Az ártatlan emberek halálát nem nézhetjük tétlenül. Apákat, anyákat, munkásokat, rendőröket fiatalokat és gyerekeket kell eltemetnünk. Ez elfogadhatatlan” – tette hozzá az államfő.

A kormányzati döntéshez az is hozzájárult, hogy a szerdán véget ért riói karnevál záróestéjén a köztelevízió kamerái előtt tömegesen raboltak ki külföldi turistákat a bűnbandák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!