2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A Fidesz-KDNP európai parlamenti csoportja szerint nincs egységes recept a nemek közötti esélyegyenlőségre

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) csoportja szerint nincs egységes recept a nemek közötti esélyegyenlőségre, de elkötelezett az olyan intézkedések mellett, amelyek hatékonyan támogatják ennek előmozdítását - olvasható a delegáció pénteki sajtóközleményében.

  • A Fidesz-KDNP európai parlamenti csoportja szerint nincs egységes recept a nemek közötti esélyegyenlőségre

Az EP a héten fogadta el a koronavírus-járvány okozta válságot követő időszak nemi dimenziójáról szóló jelentést, amely hangsúlyozza a válságnak az európai nőkre gyakorolt hatásait, és ezzel összefüggésben uniós és tagállami intézkedésekre tesz ajánlásokat.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: Magyarország 10 éve töretlenül küzd a nők elleni erőszak felszámolásáért, azonban a delegáció tartózkodott a jelentés szavazásakor, mivel az az "ideológiai szempontok által vezérelt" Isztambuli Egyezmény ratifikálását sürgeti. A delegáció továbbá nem hajlandó "a tagállami hatáskörbe avatkozó dokumentumok támogatására."

A képviselőcsoport szerint az EP-nek az olyan nemzeti kezdeményezések uniós szintre emelését kellene elősegítenie, mint amilyen Magyarországon a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, az otthonfelújítási támogatás, a sokgyermekes édesanyák szja-mentessége.

A delegáció megszavazta viszont a nemek közötti digitális szakadék megszüntetéséről szóló jelentést, mivel véleményük szerint fontos az oktatási és szakmai akadályoknak már a korai szakaszban történő leküzdése, egyenlő esélyeket teremtve így a fejlődésre, és ezzel is biztosítva a nemek közötti esélyegyenlőség megvalósulását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!