2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A felvidéki gazdaságfejlesztési program Szlovákiának és Magyarországnak egyaránt érdeke

Szijjártó Péter szerint hazánk erőfeszítései segítik a felvidéki munkahelyteremtést, ezáltal pedig a helyi magyarság fogyásának megállítását is.

  • A felvidéki gazdaságfejlesztési program Szlovákiának és Magyarországnak egyaránt érdeke

A kormány folytatja a felvidéki gazdaságfejlesztési programot, mert az Szlovákiának és Magyarországnak egyaránt jó - ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter Gútán a Lebeco pékség fejlesztési beruházásának átadásán.

Szijjártó Péter szerint hazánk erőfeszítései segítik a munkahelyteremtést, ezáltal pedig a helyi magyarság fogyásának megállítását is. Ahogy fogalmazott, az Orbán-kabinet külpolitikájának szíve a nemzetpolitika, stratégiai középpontja pedig Közép-Európa megerősítése.

"Mindig legyen a lehető legjobb a kapcsolatunk a szomszédos államokkal, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ott élő magyar nemzeti közösségnek is jó lesz. Szlovákia esetében is ez a szándékunk" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!