2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

A fegyvertartási szabályok szigorítását követelték tüntetők Floridában

Hír TV

2018. február 18., vasárnap 12:11, frissítve: vasárnap 12:53

A szombati megmozduláson a szerdai iskolai lövöldözés áldozatainak a hozzátartozói is beszédet mondtak. Az elkövető egy 19 éves fiú volt, aki a viselkedési zavarai ellenére is vehetett félautomata fegyvert és egy zsák töltényt. Donald Trump szerint észszerűtlenség a szigorításról tárgyalni, szerinte inkább jobb fegyveres védelem kell az iskolákba.

A fegyvertartási törvény szigorításáért tüntetnek diákok és tanárok a 17 halálos áldozatot követelő floridai iskolai mészárlás után. A demonstráción felszólaltak annak a középiskolának a tanulói is, ahol a lövöldözés történt.

– Ha az elnök a szemembe akar nézni, és közölni akarja velem, hogy milyen szörnyű tragédia történt, és hogy ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, miközben semmit nem fog tenni ellene, boldogan megkérdezem tőle, hogy mennyi pénzt kapott a fegyverlobbitól – fogalmazott Emma Gonzalez diák.

Donald Trump több mint harmincmillió dolláros kampánytámogatást kapott a fegyverlobbitól, és továbbra is ellenzi a törvények szigorítását. Kormánya azzal érvel, hogy a problémát nem a fegyverek visszaszorításával, hanem a mentális betegségek jobb kezelésével és szűrésével lehetne megoldani.

Az elkövető, a 19 éves Nicolas Cruz mentális problémákkal küzdött, és rendszeresen hívták a rendőröket a lakásához, ennek ellenére legálisan tudott fegyverarzenálhoz jutni.

Az FBI már beismerte, hogy mulasztott, mivel többen is jelezték a nyomozó hatóságnak, hogy a fiú iskolai mészárlásra készülhet, sőt ezt maga is bevallotta az interneten. Trump Twitter-oldalán úgy kommentálta, hogy ha az FBI nem az elnökválasztás orosz befolyásolásának kivizsgálásával foglalkozna, akkor észrevette volna az intő jeleket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!