2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

A britek is kerítéssel operálnak a bevándorlók ellen

2015. augusztus 4., kedd 10:05, frissítve: kedd 10:09

Újabb kerítéseket épít a brit kormány a Csatorna-alagútnál a bevándorlók ellen – ezt a brit külügyminiszter jelentette be. A csúcsokat döntő menekülthullám miatt szigorították a határőrizetet a brit határon. A brit sajtó közben arról ír, hogy az embercsempészbandák a kormány intézkedései miatt duplaannyi pénzt kérnek a migránsoktól, mint eddig. A bevándorlók pedig az interneten szerveződnek, még Facebook-csoportot is létrehoztak.

Elzárták az utat a rendőrautók az Eurotunnel franciaországi bejáratánál. Az egyenruhások éjszakánként fokozzák a készültséget, mert a bevándorlók ilyenkor sokkal aktívabbak. A francia hatóságok emiatt folyamatosan erősítik a kerítéseket, és növelik a megfigyelő kamerák, valamint a helyszínre küldött nyomkövető kutyák számát. „Megszorításokat vezettünk be. A múlt héten azt láthattuk, hogy csúcsokat dönt az illegális bevándorlók száma, azóta ez csökkent. A francia hatóságokkal és az Eurotunnellel közösen számos intézkedést hoztunk, amelyek már éreztetik hatásukat, és a következő egy-két napban további javulásra számítok. Határőrök az ellenőrző helyeken, több kerítés a helyszínen, több őr, mindez lassítani fogja a beáramlást, tehát tovább foglalkozunk ezzel” – szögezte le Philip Hammond brit külügyminiszter.

A Dzsungel. Így hívja a helyi szleng a Calais környékén létesült sátortábort, ahol az illegális bevándorlók készülnek az illegális határátlépésre. Brit sajtóbeszámolók szerint az intézkedések bevezetése óta a migránsokon élősködő embercsempészbandák emelték az árakat. A bevándorlók korábban 500 eurót fizettek azért, hogy átjuttassák őket a csatorna túlsó partjára, most már ennek kétszeresét is elkérik tőlük. Június eleje óta tízen vesztették életüket a Csatorna-alagút bejáratánál, és a segélyszervezetek szerint ez a szám tovább emelkedhet, mert növekszik a kockázat, ha a hatóságok újabb kerítést emelnek.


A bevándorlók közben az internetről tájékozódhatnak, ahol a Calais-i Mirgrációs Szolidaritás című honlap látja el őket információkkal a rendőrökről és jogi kérdésekről, de dokumentálják azokat az eseményeket is, amikor a francia és a brit hatóságok erőszakkal lépnek fel a bevándorlókkal szemben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!