2020. január 28.,
kedd, Károly, Karola napja

A Brexitről szól az előre hozott választás

2019. december 5., csütörtök 15:49

December 12-én előre hozott parlamenti választásokat tartanak Nagy-Britanniában. A voksolás tétje, hogy a kormányon lévő konzervatívoknak és szövetségeseiknek lesz-e akkora többségük, hogy kiléptessék az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. A részletekről a Hír TV tudósítója, Zöldhegyi Katalin számol be Londonból.

Épp egy hét múlva tartják a parlamenti választásokat itt Nagy-Britanniában. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a konzervatívok 42 százalékot szerezhetnek. A legnagyobb rivális, a Munkáspárt 32 százalékot. Ez a 10 százalékos különbség elég lehet Boris Johnsonnak, hogy betartsa legnagyobb ígéretét, a Brexitet. vagyis, hogy kivezeti az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. Boris Johnosn Brexit után költségvetést, adókedvezményeket ígér, és azt, hogy rendbe teszi az egészségügyi hálózatot.

A Munkáspárt ígérete szerint 20 ezer új tanárt állít majd munkába. És 30 főben maximalizálja az osztálylétszámot az állami iskolákban.

A Hír TV beszélt Londonban dolgozó magyarokkal, akik aggódnak a Brexit miatt. Pontosabban amiatt, hogy áremelkedések lehetnek, és emiatt nem éri majd meg nekik a nagy-britanniai munkavállalás.

HírTV