2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

A bolgár miniszterelnök zárt kapus mérkőzésekkel fenyegette meg a nézőket és a klubokat

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy kitiltja a nézőket a balkáni ország labdarúgó stadionjaiból, ha továbbra sem tartják be az óvintézkedéseket.

  • A bolgár miniszterelnök zárt kapus mérkőzésekkel fenyegette meg a nézőket és a klubokat

Bulgáriában az élvonalbeli bajnokság közel három hónapos szünetet követően június 5-én folytatódott. A szurkolókat megkötésekkel ugyan, de beengedték a mérkőzésekre, azóta viszont több szabálysértés is történt már ezzel kapcsolatosan.

"A játékosoknak lehetőséget adtunk, hogy nézők előtt játsszanak. Erre mit csinálnak a drukkerek? Csoportosulnak és nem viselnek maszkot. Mit akarnak ezzel demonstrálni?" - tette fel a kérdést Boriszov a kormány ülésén.

Kraszen Kralev sportminiszter hétfőn kritizálta a szombati CSZKA-Levszki szófiai rangadó szervezőit és nézőit, mondván: a koronavírus-járvány második hullámához közelítve nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó rendeleteket. Az elmúlt hetek tapasztalataiból kiindulva aznap új rendeletet is hoztak, amelynek értelmében szektoronként ezer főben maximalizálták a nézők számát.

A Levszki Szófia-Lokomotiv Plovdiv Bolgár Kupa-elődöntő keddi visszavágóján azonban ennek ellenére is fegyelmezetlenek voltak a szurkolók.

"Látom, hogy ezt sem tartják be. Ha ez így folytatódik, akkor valószínű bezárjuk a stadionokat, mint Németországban, Olaszországban és Spanyolországban" - utalt Boriszov a találkozón történtekre.

A bolgár bajnokságban a felsőházba jutott hat csapatra a következő két és fél hétben még négy-négy mérkőzés vár.

Bulgáriában a múlt héten minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak (606), az esetek ugrásszerű növekedése miatt július 15-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot. A csaknem hétmilliós országban a szerdai adatok szerint eddig 4114 esetet és 208 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Kedden Boriszov miniszterelnököt is megbüntették, mert a rilai kolostorban tett látogatása alkalmával nem viselt szájmaszkot. A politikushoz hasonló bírságot, 300 levát (53 ezer forintot) kell fizetnie az őt kísérő újságíróknak is.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!