2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

A Boko Haram megrohamozott egy börtönt Nigériában, több száz rab megszökött

Megrohamozott egy börtönt a Boko Haram terrorszervezet Nigériában kedden este; több mint 600 rab megszökött, de szerda reggelre közel háromszázat már el is fogtak - jelentette be a nigériai belügyminisztérium.

  • A Boko Haram megrohamozott egy börtönt Nigériában, több száz rab megszökött

Egy börtönőr életét vesztette, miközben az állig felfegyverzett terroristák robbantásokat követően behatoltak a börtönbe - nyilatkozott Abubakar Umar, a nigériai büntetés-végrehajtási intézeteket felügyelő hatóság szóvivője.

Az afrikai terrorszervezet fegyveres tagjai nagy erejű robbanószerkezetekkel, majd kézifegyverekkel támadták meg a nigériai főváros közelében fekvő büntetés-végrehajtási intézetet.

Ott őrzik Abba Kyari korábbi magas rangú rendőrtisztet is, akit kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le, őt nem szöktették meg - tette hozzá Abubakar Umar.

Afrika legnépesebb országában, a 206 milliós Nigériában gyakoriak a börtönök elleni támadások, mivel a fegyintézetek gyakran túlzsúfoltak, a börtönőrök pedig túlterheltek.

Az ENSZ adatai szerint a Boko Haram és az Iszlám Állam Közép-Afrikai Tartománya nevű terrorszervezetek szélsőséges iszlamista lázadóinak támadásaiban már több mint 35 ezer ember vesztette életét, és több mint 2 millió ember kényszerült elhagyni az otthonát.

A Nigériában legalább 10 éve tartó lázadás okozta politikai instabilitás, éhezés és egészségügyi válsághelyzet közvetve további 300 ezer ember halálát okozhatta a világszervezet értékelése szerint.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!