2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

A baloldal egyoldalú vitát rendezett az uniós pénzek felhasználásáról

Egyoldalú vitát rendeztek az európai zöldek szervezésében Brüsszelben az uniós pénzek felhasználásáról. A meghallgatásra kizárólag a Magyarországgal szemben kritikus képviselők és politológusok kaptak meghívást, mint például Hadházy Ákos, vagy az amerikai liberális Kim Schepelle, a CEU egykori oktatója, aki rendszeresen vett részt a magyar ellenzéki pártok Orbán Viktor ellenes kampányában. Az elfogult európai parlamenti vita miatt több frakció képviselői tiltakoztak.

A vitát a Költségvetési Ellenőrző szakbizottságban a magyar kormánnyal szemben kritikus Daniel Freund, német zöldpárti képviselő szervezte. Több frakció képviselői szerint az uniós jogot is érintő témában egyoldalúan csak a Magyarországot korábban is bíráló szakértőket és politikusokat hívott meg.

A Hír TV úgy tudja, hogy a vita egyoldalúsága miatt több frakció képviselői is tiltakoztak. Ez azonban csak annyi változtatást eredményezett, hogy a Transparency International nevű civil szervezettől a cseh irodavezetőt, és a nem a magyart hívták meg.

Online jelentkezett be a vitára az amerikai liberális politológus, Kim Schepelle, aki évek óta diktatúra építéssel vádolja a magyar illetve a lengyel kormányt és támogatta a magyar ellenzéket az Orbán Viktor elleni kampányban.

Hadházy Ákos magyarul elhangzó felszólalását azzal kezdte, hogy a meghallgatás szervezői arra kérték, Magyarországra utalva, hogy a "puszta" polipról beszéljen. Azzal vádolta a magyar kormányt, hogy szabálytanul jár el a közbeszerzéseknél.

Közben a Bizottság az Európai Bíróság döntését várja arról, hogy jogállamisági aggályok esetén meg lehet-e vonni az uniós pénzeket. Ezt a döntést szeretné előbbre hozni az Európai Parlament, ezért a baloldali frakciók az eljárás felgyorsítását kérték, hogy az ítélet még a jövő évi magyar parlamenti választások előtt megszülethessen.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi segítség a magyar baloldalnak

Megkezdődött a nemzetközi kampány Márki-Zay mellett. 2021. október 20.

Nem férnek el a migránsok a mallorcai befogadótáborokban

Az elmúlt három napban több mint 300 illegális bevándorló kötött ki a szigeten. 2021. október 20.

Háborús állapotok a romániai kórházakban

Romániából Madarász Lóránt, a Vezércikk vloggere tudósított. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!