2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Külföld

75 éve végleg hazatérhettek a bukovinai székelyek

Megemlékezést és gálaműsort tartottak a bukovinai székelyek végleges hazatérésének 75. évfordulója alkalmából. Potápi Árpád János köszöntőbeszédében elmondta: a bukovinai székelyekről tudhatunk a magyar népcsoportok közül a legtöbbet, ismerjük kultúrájukat, hagyományiakat és hiedelmeiket egyaránt. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára közölte: 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz, amely a bukovinai székelyek életében kiemelt jelentőséggel bír.

  • 75 éve végleg hazatérhettek a bukovinai székelyek

„A magyarság, a bukovinai székelyek is köztük, éljenek bárhol a nagyvilágban, akár a diaszpórában, akár a Kárpát-medence régióiban, mindannyian közösen nyilván megemlékezünk a 100 évvel ezelőtti történelmi eseményekről, de ez az év számunkra alkalmat ad arra is, hogy mindazon sikerekről is be tudjunk számolni és fel tudjuk hozni, amely sikereknek köszönhetően minden nehézség ellenére a magyar nemzet megtudott maradni.”

- mondta Potápi Árpád, a Miniszterlenökség államtitkára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!