2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

20-ra emelkedett az indiai-kínai határon kialakult összetűzés áldozatainak száma

Legalább 20 halottja van a kínai és indiai határőr egységek között kitört összecsapásoknak. Az utóbbi hetekben több véres összetűzés is történt a két ország vitatott himalájai határvonala mentén. Kína azt állította, hogy az indiai határőrök kétszer is illegálisan kínai területre léptek, és provokálták a katonákat. Újdelhi szerint ez pont fordítva történt. A két ázsiai óriás között 1975 óta nem volt halálos kimenetelű összetűzés a régióban.

  • 20-ra emelkedett az indiai-kínai határon kialakult összetűzés áldozatainak száma

A két ország között fekvő vitatott határzónában kitört összecsapások legalább 20 halottat követeltek. Az összes áldozat indiai. Helyi sajtójelentések szerint az indiai katonákat agyonverték. Éles lőszert nem használtak az összetűzések során.

A két nagyhatalom egymásra hárítja a felelősséget.

Az Indiai külügyminisztérium közölte: az erőszakos összecsapások Peking miatt robbantak ki, miután a nagyhatalom 1 oldalúan akarja megváltoztatni a helyzetet a közös határnál.

Az indiai hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a szemben álló felek időközben felhagytak a csatározással. Hozzátette: magas rangú képviselők tárgyalóasztalhoz ültek, hogy békés úton zárják le a konfliktust.

A két ázsiai óriás között 1975 óta nem volt halálos kimenetelű összetűzés a régióban.

Szakértők szerint Kína a mostani összecsapást figyelmeztetésnek szánta a túl Amerika-barát indiai kormányfőnek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!