2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

18 halott két kisrepülő-tragédiában

Hír TV

2018. január 1., hétfő 12:27, frissítve: hétfő 12:37

Ausztráliában és Costa Ricában is turistákat szállító kisrepülő zuhant le még vasárnap. Összesen 18-an haltak meg a két szerencsétlenségben, közte két öttagú család. Az áldozatok hozzátartozóinak a Costa Rica-i elnök fejezte ki részvétét.

Tragikus véget ért egy brit multicég vezérigazgatójának ausztráliai nyaralása. Családjával együtt egy szilveszteri ebédről tért volna vissza Sydney közelében, amikor a hidroplán a vízbe csapódott. Az 5 tagú család és a pilóta is szörnyethalt.

„Az ilyen eset magáért beszél. Az emberek vakációra jönnek Ausztráliába, a világ egyik leggyönyörűbb részén voltak ők is, és ez történik velük. Tragikus” – nyilatkozta Mark Hutchings főfelügyelő.

A sydney-i öböl környékén igen népszerűek a turisták körében az ilyen repülőutak, amelyeket a baleset miatt leállítottak. Az ausztrál hatóságok búvárokkal hozzák a felszínre az áldozatokat és a kisgépet. A szerencsétlenség okait még vizsgálják.

„A gép a relatíve mély vízben van, de nem leküzdhetetlen művelet számunkra a mentés. Logisztikai tanácskozást tartottunk. Ha minden részletet kidolgoztunk, kiemeljük a repülőt, de persze minden a körülményektől függ” – tette hozzá a főfelügyelő.

12 áldozat Costa Ricán

Turistákat szállító kisrepülő zuhant le a közép-amerikai Costa Ricában is. A jármű a hegyekben, egy erdős területen csapódott a földnek, majd kigyulladt.

„Ez a halálos tragédia 12 életet követelt, közte a két pilótáét és 10 turistáét. Valamennyien amerikaiak voltak” – tudatta Enio Cubillo, a Costa Rica-i polgári légiközlekedési hatóság igazgatója. 

Sajtóértesülések szerint az áldozatok között van egy 5 tagú család is.

„A balesetet szenvedett repülő engedélyét nemrég hosszabbították meg, körülbelül egy hónapja. A jogosítványa még érvényben volt” – tette hozzá az igazgató.

Szintén helyi médiaértesülések szerint a kisgépnek már a felszálláskor gondjai adódtak, és röviddel ezt követően zuhant le. Ennek okait még vizsgálják a Costa Rica-i hatóságok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!