2020. november 30.,
hétfő, András, Andor napja

10 százalékos adócsökkentést lengetett be Trump

Hír TV

2018. október 23., kedd 10:35, frissítve: kedd 15:17

Tíz százalékos adócsökkentést ígért a középosztálynak Donald Trump a félidős kongresszusi választások kampányában. Barack Obama a demokratapárti jelöltek mellett kampányol, és az amerikai demokrácia vívmányait félti. Az úgynevezett félidős választásokat november 6-án tartják, újraválasztják a képviselőház egészét és a szenátus egyharmadát.

„Hadd tegyek mindenki számára érthetően egy előrejelzést: 2020-ban Donald Trumpot elsöprő többséggel újra fogják választani elnöknek” – a biztos siker tudatában tartotta meg kortesbeszédét Ted Cruz szenátor, aki Texas színeiben második ciklusára készül az amerikai szenátusban. Pedig a texasi verseny szoros, a demokratapárti kihívó legyőzéséhez mozgósításra lesz szüksége, a jobboldali szavazókat pedig jelenleg Donald Trump képes aktivizálni.

Az elnök személyesen segített be hétfőn a kampányba, félretéve régi viszályukat: Ted Cruz 2016-ban szintén elnökjelölt volt Trump mellett, és akkor éles szavakkal bírálta az akkori ingatlanbefektető elnöki aspirációit. Ma már barátok, szükségük van egymásra: Cruz szenátusba való bejutására Trumpnak is égető szüksége van, ha ott demokratapárti többség alakul ki, akkor reformjait az ellenzék képes lehet elgáncsolni a következő két évben.

„Ted az adócsökkentések embere a tisztelt házban. 10 százalékos adócsökkentést tervezünk a középosztálybeli családok számára. A jövő héten fogjuk bejelenteni. 10 százalékos adócsökkentés” – mondta Trump.

Közvetlenül a voksolás előtt ilyet ígérni garantált siker, ráadásul a republikánusok ehhez egy félelemkampányt is illesztenek: választóikat azzal akarják aktivizálni, hogy a demokratapárti győzelem esetén megnyitnák a határt az illegális migránsok előtt, a gazdaság szárnyalása pedig megtörne.

Az elmúlt hónapokban a felmérések azt mutatták, hogy az ellenzéki demokrata párt képes lehet megszerezni a képviselőházi többséget, de a legutóbbi mutatók már szoros versenyt jeleznek előre. Nem véletlen, hogy maga Barack Obama is beszállt a kampányba.

„A novemberi választás fontosabb, mint bármelyik eddigi az életemben, még annál is, amikor rólam szólt a döntés. Ez a mostani tényleg fontos, nagyon nagy a tét” – mondta a korábbi elnök.

Obama szerint a tét az amerikai demokrácia minősége, értékelése szerint Donald Trump rossz irányba alakítja át Amerikát.

November 6-án a képviselőház egészét és a szenátus egyharmadát újraválasztják, és több államban kormányzót is választanak.

x
Rendkívüli hír