2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Külföld

10 embert vettek őrizetbe a párizsi terrortámadás miatt

Már 10 embert vettek őrizetbe a pénteki franciaországi terrortámadással összefüggésben. A tettesről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2002-ben Moszkvában született, családjával csecsen menekültként érkezett Franciaországba. Valószínűleg azért fejezte le a történelem tanárt, mert zavarta, hogy az oktató a szólásszabadságról tartott óráin Mohamed-karikatúrát mutatott a diákoknak. A francia kormányfő azt mondta, hogy a lehető legkeményebben fognak fellépni az ügyben. A meggyilkolt középiskolai tanár emlékére Franciaországban gyásznapot rendeltek el.

  • 10 embert vettek őrizetbe a párizsi terrortámadás miatt

Egymás után érkeztek a gyászolók ahhoz a középiskolához, amelynek közelében pénteken terrortámadás történt. Virágokat és mécseseket helyeztek el a lefejezett tanár emlékére.

A 47 éves Samuel Paty barátságos, közvetlen embernek ismerték, a gyerekek is szerették. Az oktató a közelmúltban a szólásszabadságról tartott órát, és ennek kapcsán megmutatta a Charlie Hebdo című lap Mohamed-karikatúráit is diákjainak. Előtte azonban arra kérte a muszlim tanulókat, hogy hagyják el az osztálytermet, mert nem szeretné őket megsérteni.

A nyomozás jelenlegi állása szerint ez lett a történelem tanár veszte. A 18 éves támadó péntek délután a középiskola előtt várakozott és arra kérte a diákokat, hogy mutassák meg neki Samuel Paty-t. A tettes ezután követni kezdte a tanárt, majd "Allah akhbar" vagyis "Allah a leghatalmasabb" felkiáltással támadt rá és a nyílt utcán lefejezte.

Az eset megrázta az országot

A brutális gyilkosság után közzétett a közösségi médián egy fotót az áldozatáról és a bejegyzésben úgy fogalmazott: üzeni a "hitetlenek vezetőjének", Emmanuel Macron elnöknek, hogy végzett egy "pokolfajzattal, aki becsmérelte Mohamed prófétát".

Közben nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin hallatszik, hogy a rendőrök felszólítják a 18 éves támadót, hogy adja meg magát. Miután ezt megtagadja tüzet nyitnak rá.

A tettesről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2002-ben Moszkvában született, családjával csecsen menekültként érkezett Franciaországba.

A hatóságok eddig 10 embert vettek őrizetbe, köztük a támadó több családtagját, valamint az áldozat egyik diákjának a szüleit.

A franciákat megrázta a kegyetlen gyilkosság. A meggyilkolt középiskolai tanár emlékére Franciaországban gyásznapot rendeltek el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

A KDNP alelnöke szerint Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól, ez jól látszik például a háborúra és a korrupciós botrányokra adott reakciókból is. A helyzeten a közelgő EP választáson lehet csak változtatni – jelentette ki Hölvényi György, Európai Parlamenti képviselő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!