2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Világsztárok Székesfehérváron

2015. július 7., kedd 20:50, frissítve: szerda 07:14

Világsztárok sora vonul fel Székesfehérváron, a Gyulai István emlékére zajló Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A hivatalos megnyitóünnepség nem sokkal 21 óra előtt volt, de több számban már megmérkőztek a sportolók. Az olimpiai bajnok Pars Krisztián második lett a lengyel Pawel Fajdek mögött a férfi kalapácsvetők versenyében

A nőknél papírforma szerint alakult a helyezés: a lengyel világcsúcstartó több mint másfél méterrel legyőzte a korábbi német rekordert. A szám legjobb magyarja Orbán Éva volt, aki a nyolcadik lett.

Női magasugrásban Szabó Barbarában bízhattak leginkább a nézők, aki végül negyedikként zárt. A győzelmet az orosz Irina Gorgyejeva szerezte meg.

A versenyt ötödik alkalommal rendezik meg, másodjára Fehérváron. Az atlétikai szövetség elnöke bízik benne, hogy a város a jövőben is olyan helyszín lesz, amellyel számolni kell.

„Ez az ötödik verseny, a második itt, Fehérváron, úgy gondolom, van még hova javulni, fejlődni. A cél az, hogy az évtized végére, mikor a Gyémántliga-versenyeket újraosztják és a helyszínek újra jelentkezhetnek, akkor Magyarország, akár éppen Székesfehérvár, már olyan helyszín legyen, amellyel lehet számolni” – mondta Gyulai Miklós.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!