2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tűz ütött ki a röszkei menekülttáborban

2015. szeptember 5., szombat 08:42, frissítve: vasárnap 16:37

A készenléti rendőröknek sikerült megfékezniük a tüzet. A Hír TV információi szerint nem történt személyi sérülés.

Nem sokáig tartott az a nyugalom, amiről tudósítónk hét órakor beszámolt. Röviddel a hét órai élő kapcsolás után tűz ütött ki egy menekültsátorban – mondta nyolc órakor a Hír TV tudósítója. A készenléti rendőrök azonnal behatoltak a területre, poroltókkal próbálták eloltani az égő sátrat, nehogy továbbterjedjen a tűz. Az alvó illegális bevándorlókat a biztonság kedvéért azonnal a tábor másik oldalába terelték. A rendőröknek a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült megfékezniük a lángokat. Információink szerint személyi sérülés nem történt. Azt egyelőre nem tudni, hogy szándékos gyújtogatás vagy véletlen baleset történt.

A hangárépület mellett felállított, kordonokkal körbevett sátrakat testpáncélt viselő, sisakos, pajzzsal fölszerelt rendőrök őrzik. Az idegenrendészeti előállítóban a korábbi napokhoz képest jóval kevesebb migránst helyeztek el, a sátrak többsége üres.

Még nyugalom volt

A Röszkei táborban jelenleg nyugalom van, folyamatosan érkeznek az üres buszok feltehetően azért, hogy elszállítsák a migránsokat az osztrák határra – mondta Hír TV riportere hét órakor. A táborban nagy a rendőri készültség. Szeged belterületén is egyre több határsértő van, olyan is előfordult, hogy egy migránscsalád egy körforgalom közepében vészelte át az éjszakát. A rendőrök tizennyolc órája vannak szolgálatban – mondta egy hatósági személy tudósítónknak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!