2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Szigetvári: Ez egy néphülyítő népszavazás

2016. szeptember 18., vasárnap 13:48, frissítve: vasárnap 13:50

Közös plakátkampányt indít 3 baloldali kispárt a népszavazásra. Az Együtt, a PM és a MOMA az otthonmaradásra szólít fel üzeneteivel.

Szigetvári Viktor szerint a távolmaradással Orbán Viktor ellen lehet szavazni. Az Együtt elnöke hozzátette: a referendum szétveri Magyarországot és szembe megy Európával, ezért a bojkott az egyetlen megfelelő válasz a feltett kérdésre.

„Ez egy néphülyítő, Magyarországot szétverő népszavazás. Közösen tudunk kampányolni, mert az együttműködés mindig több mint a széthúzás, és lehet jól együttműködni, jól összefogni egy közös cél érdekében, ami ennek a népszavazásnak a bojkottja, hogy minél többen maradjanak otthon, minél többen mutassák ki, hogy Orbán Viktor ellen lehet szavazni ezen a népszavazáson. És a legegyszerűbb megoldás, ha otthon maradnak az emberek” – mondta Szigetvári Viktor.

Elkezdődött Gyurcsányéknál is

Elkezdte vasárnap a plakátkampányát a DK is. A párt országszerte több mint 500 óriásplakáttal buzdítja arra a választókat, hogy maradjanak otthon október 2-án. A Gyurcsány Ferenc és a DK más vezető politikusainak képével megjelenő plakátokkal elsősorban a megyeszékhelyeken és Budapesten találkozhatnak a járókelők - mondta a párt szóvivője. Gréczy Zsolt szerint a pozsonyi informális EU-csúcson történtek fényében az egész referendum egy álkérdésnek tekinthető, amivel a Fidesz ki akarja vezetni Magyarországot Európából.

„A pozsonyi csúcson eldöntötték a felek, az államfők, hogy - Európa vezetői -, hogy ez a népszavazás gyakorlatilag azért is felesleges, mert megerősítik a közös európai határvédelmet és döntöttek arról, hogy a jövőben nem lesz kötelező kvóta sem. Tehát miért szavazna Magyarország egy kötelező kvótáról, ha nincs ilyen?” – tette fel a kérdést Gréczy Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!