2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot követel az MSZP

2016. április 26., kedd 10:11, frissítve: szombat 16:31

Állami számvevőszéki és ügyészségi vizsgálatot követelnek a szocialisták a Magyar Nemzeti Bank pénzköltései miatt.

Hatpontos javaslatot nyújt be az MSZP a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak szerződései miatt. Erről Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő beszélt napirend előtti felszólalásában. A szocialisták – többek között – állami számvevőszéki, ügyészségi vizsgálatot követelnek a Pallas Athéné alapítványok közpénz felhasználása miatt. „További vizsgálatokra van szükség, ezért egy hatpontos intézkedési csomagot javasolunk az MNB alapítványainak és a költségvetés finanszírozásának átvilágítása, valamint az alapítványok további ámokfutásának megakadályozásának érdekében” – fogalmazott Tóth Bertalan.

Közben a Hvg.hu egy újabb cégről számolt be, amelyiken keresztül sok millió forintnyi közpénz vándorolhatott Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez.

Tállai: Nem voltak önök ilyen finnyásak

Tállai András válaszában ismét a 2010 előtti szocialista kormányra mutogatott. Az adóügyekért felelős államtitkár szerint az MSZP 2010 előtt nem volt ilyen finnyás, mint most. „Nem voltak önök ilyen finnyásak a nemzeti bank működésével kapcsolatban, amikor önök voltak kormányon, és a szocialista párt többsége megszavazta Simor Andrást elnöknek. Újra elmondom önnek, milyen elnök volt a szocialista MNB-elnök. Offshore cégekben tartotta a pénzeit, az MNB elnöke kinn, ismeretlen cégekben tartotta a befektetéseit, fizetése 8 millió forint per hó volt, Európában az egyik legmagasabb fizetésnek számított a nemzeti bankok körében” – jelentette ki az adóügyekért felelős államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!