2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Rágyújtották egy palesztin családra az otthonát

2015. július 31., péntek 14:17, frissítve: szombat 17:27

Meghalt egy másfél éves palesztin kisgyerek, miután zsidó szélsőségesek felgyújtották családja otthonát Ciszjordániában. Az izraeli miniszterelnök terrorcselekménynek nevezte a támadást.

Százak gyűltek össze annak a másfél éves kisgyereknek a temetésén, aki péntek hajnalban égett bent egy lakásban, amit zsidó telepesek gyújtottak fel. A csecsemő szülei és négyéves bátyja súlyosan megsérültek. Őket helikopterrel egy izraeli kórházba szállították.

Ez egy rettenetes tett, amit az emberiség korábban még nem tapasztalt. Kivéve a zsidókat a náci uralom alatt. Az izraeli katonák által támogatott telepesek elfoglalják a városainkat és a falvainkat. Veszélyeztetik a palesztin emberek biztonságát, megölik a gyerekeinket – mondta a város kormányzója.

A szélsőségesek ebben a házban törtek az alvó palesztin családra. A rendőrség szerint nacionalista indíttatású támadás történt. A ház falára olyan feliratokat írtak, mint „bosszú” vagy „éljen a Messiás”. Ezek a hatóságok szerint arra utalnak, hogy a szervezet bosszút fog állni minden olyan korlátozásért, ami akadályozza a telepeseket a terjeszkedésben. Az izraeli kormány a héten 2 illegálisan épült telepes házának a lebontását rendelte el, ami miatt tüntettek az izraeli szélsőségesek.

Az izraeli kormány egyértelműen terrorcselekménynek minősíti ezt a bűntettet. Harcolni fogunk a terrorizmus ellen, le fogjuk győzni azt. Nem számít, kik az elkövetők. Értelmetlen erőszaknak tartjuk ezt a cselekményt. A tetteseket bíróság elé fogjuk állítani – hangoztatta az izraeli kormány szóvivője.

Az elkövető zsidó szervezet korábban már több ciszjordániai mecsetet felgyújtott. Ez a legsúlyosabb eset azóta, hogy tavaly szélsőséges zsidók élve elégettek egy palesztin fiút bosszúból három izraeli meggyilkolása miatt. Akkor egy hónapon keresztül tartó háború lett a támadásokból.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!