2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Ordítva kérte kollégáját a pilóta, hogy engedje be

2015. március 29., vasárnap 17:35, frissítve: hétfő 08:40

Ordítva kérte a francia Alpokban lezuhant gép kapitánya a kollégáját, hogy nyissa ki a pilótafülke ajtaját, és az utasok is tudták, hogy le fognak zuhanni. Ezt a francia hatóságok közölték, a pilótafülke hangfelvétele alapján. A nyomozók szerint a 28 éves német másodpilóta hónapok óta titkolta a főnökei előtt, hogy orvosi kezelésre jár. Depresszió mellett látászavarral kezelték, ezek miatt automatikusan elvesztette volna pilótaengedélyét.

Még mindig keresik a kedden lezuhant utasszállító második fekete dobozát a mentőalakulatok. Ez alapján tudnák megállapítani, hogy a másodpilóta miként vezette a hegyoldalnak a repülőt. A pilótafülke hangját rögzítő első fekete doboz tartalmát már nyilvánosságra hozták. Kiderült, hogy az utasok pontosan tudták, mekkora baj van. A kapitány perceken keresztül ordítva dörömbölt a pilótafülke ajtaján. A becsapódásra figyelmeztető vészjelzés és az utasok sikítása is hallatszik a felvételen. „Ami történt, az finoman szólva is egy beteg ember műve. Lehet, hogy kiderül majd, hogy mi volt az indítéka, de ez lényegtelen. A fiamat és a többi áldozatot az már nem hozza vissza. Ezért szükség van arra, hogy tegyünk azért, hogy ilyesmi soha ne ismétlődhessen meg újra” – mondja egy brit áldozat édesapja.

A hozzátartozókat a pszichológusok javaslatára utaztatták a helyszínre, mert így könnyebb feldolgozniuk a tragédiát. Szakértők szerint a rokonoknak azt a legnehezebb elfogadni, hogy a másodpilótának nem volt indítéka, tehát az áldozatai feleslegesen haltak meg. Ilyen szempontból egy terrorcselekményt, vagy műszaki hibát is könnyebb feldolgozni. „A kollégám felesége még mindig nem hiszi el, hogy a férje meghalt ebben a balesetben. A kollégám munkaügyi úton volt Európában, ami rutinszerűnek mondható. Én három nappal a szerencsétlenség előtt találkoztam vele utoljára és képtelen voltam elhinni, amikor kiderült, hogy meghalt” – mondja egy japán áldozat kollégája.

A 28 éves másodpilóta másfél éve járt orvosi kezelésre, de az állapotát eltitkolta a Lufthansa elől, különben automatikusan felfüggesztették volna a pilótaengedélyét. Rémálmai voltak a zuhanásról és rettegett, hogy elveszíti a látását. Egyelőre nem tudni, hogy valóban volt-e látászavara, vagy a félelemnek pszichés okai voltak. A lakásában talált receptek alapján nagy mennyiségű altatót és nyugtatót szedett, és az előző barátnője is azért szakított vele, mert kiszámíthatatlannak tartotta.

A tragédiát okozó pilóta édesapja összetört a történtek miatt. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!