2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Olyat akart tenni a másodpilóta, amire mindenki emlékszik

2015. március 28., szombat 12:35, frissítve: vasárnap 14:58

Utasonként ötvenezer euróig terjedő azonnali segélyt ajánlott fel a Lufthansa a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak – a járaton összesen százötvenen voltak. Közben a francia hatóságok az áldozatok földi maradványait DNS alapján próbálják azonosítani.

Házkutatás tartottak Andreas Lubitz egyik ingatlanában. A montabauri házból zsákokban és dobozokban vitték el a rendőrök a bizonyítékokat, de egy ismeretlen személyt is elszállítottak. A német Bild című lap szombati cikke szerint a lezuhant Germanwings-gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére. Az exbarátnő, egy 26 éves légiutas-kísérő elmondása szerint azért szakított a férfival, mert egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Lubitz komoly problémákkal küzd. Rendőrségi információk szerint a másodpilóta lakásában lefoglalt iratokból kiderült, hogy régóta orvosi kezelés alatt állt. A házkutatás során a betegállományba helyezésről szóló, összetépett dokumentumot is megtalálták, ami alátámasztja azt a feltételezést, hogy a férfi titkolta betegségét. Az irat alapján nem is repülhetett volna kedden.

A hozzátartozókat a baleset helyszínétől néhány kilométerre szállásolták el az Alpokban. Juan Pardo volt feleségét, lányát és unokáját vesztette el. „A tény fáj, hogy elvesztettem három szerettemet. Nem érdekel, hogy baleset volt-e vagy bármi más. Nem akarom tudni, Nem érdekel” – mondta a férfi.

Közben a Germanwings tulajdonosa a Lufthansa bejelentette utasonként ötvenezer euróig vagyis tizenötmillió forintig terjedő azonnali segélyt nyújt a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak. A francia hatóságok az áldozatok földi maradványait a DNS alapján próbálják azonosítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!