2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 11:00

Négyfajta kerítés közül választanak

,

2015. július 16., csütörtök 16:50, frissítve: csütörtök 18:37

Több technikával építik a próbakerítést a déli határra, a kormány a jövő héten dönt, hogy végül a teljes szakaszon melyik típust használják. Ezt a Mórhalmon készülő mintahatárzár mellett jelentette be a honvédelmi és a belügyminiszter. A kerítéseket próbamászásokkal tesztelik majd. A kormányszóvivő arról beszélt: az ideiglenes határzár nem megoldás, de szükséges lépésnek tekintik, mert idén már több mint 80 ezer illegális migráns jött az országba. A kerítést a büntetés-végrehajtás gyártja, az építésben a honvédség 900 tagja vesz részt.

„A magyar honvédség katonái négy különböző technológiával építik meg ezt a minta határzárszakaszt. Ezek közül fogjuk kiválasztani azt az egyet vagy többet, amely a teljes 175 km-es szakaszon felállításra kerül” – mondta Hende Csaba.

Bezárják a menekülttáborokat?

Nem cáfolta a belügyminiszter a Hír TV kérdésére, hogy bezárják a menekülttáborokat, és a migránsokat sátrakban helyezik majd el. Az Index írt arról, hogy lakott területektől távol kialakított táborok jöhetnek létre.

Riporter: – Igaz, hogy sátortáborokba viszik a menekülteket a táborokból?
Pintér Sándor: – Mindenhol óvjuk a menekülteket, ennek megfelelően orvosi ellátásban is részesülnek.
Riporter: – Ez a táborok kiürítését jelenti, amit a miniszterelnök úr is kért, hogy szüntessék meg őket?
Pintér: – Jelen pillanatban az a feladatunk, hogy elhelyezzük őket, ha már megvan az elhelyezés és van szabad kapacitás, akkor jön a következő kérdésre a válasz.

A kormányszóvivő azt is bejelentette: csaknem egymillióan küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőíveit az illegális bevándorlásról. Kovács Zoltán szerint a válaszadók döntő többsége szigorúbb intézkedést vár a kormánytól. A kérdőíveket 8 millió választópolgárnak küldték ki, a konzultáció több mint 1,3 milliárd forintba került.

A Szerbia területén zajló szervezett embercsempész akciókat szorítja vissza a déli határon épülő biztonsági határzár – a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!