2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Egy nap alatt több mint 1200 határsértő

2015. július 17., péntek 16:17, frissítve: péntek 19:24

Több mint 1200 határsértőt tartóztatott fel a rendőrség az elmúlt 24 órában, többségük Szerbia felől érkezett az országba. A Jobbik szegedi elnöke arra kíváncsi, hogy a Tisza határszakaszán és az ártéri erdőkben miként állja útját a kormány a határsértőknek.

A Tisza töltésénél tartott sajtótájékoztatót a Jobbik szegedi elnöke. Tóth Péter arra vár választ a kormánytól, hogy a folyó határszakaszán miként parancsolnak megálljt az illegális bevándorlóknak. Alig kezdődött el a sajtótájékoztató, az ártéri erdőből közel 30 határsértő bújt elő. Polgárőrök próbálták feltartóztatni őket a rendőrök kiérkezéséig.


A migránsok egy része menekülni próbált. A határsértők nem akarják, hogy a magyar hatóságok visszaküldjék őket Szerbiába. Elmondásuk szerint az ártéri erdőkben több százan rejtőznek. Az elfogott csoport tagjai elkeseredetten vették tudomásul, hogy nem mehetnek tovább Ausztriába vagy Németországba anélkül, hogy Magyarországon nyilvántartásba vegyék őket. „Sajnos igazolják a mai sajtótájékoztató témáját, hogy a Tiszán nem lehet kerítést húzni, akadálytalanul jönnek és már megjelent, hogy egy fő csapásirány lesz Szeged. Szeged polgármestere még mindig a homokba dugja a fejét, jöjjön ki a 16 milliós Saabbal és nézzen itt körül, ezt üzenem neki” – fogalmazott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő.

Szárazföldön a magyar–szerb határt a magyar kormány vaskerítéssel zárja le, az új vasfüggöny mintaszakaszát az illetékes miniszterek már meg is tekintették.

Elismerte Pintér, hogy sátortáborokba helyezik el az új menekülteket

Elismerte a Hír TV-nek a belügyminiszter, hogy sátortáborokba helyezik az újonnan érkezett menekülteket. Erre Pintér Sándor szerint azért van szükség, mert menekülttáborokban már nincs hely. A tárcavezető nem zárta ki, hogy a későbbikben egyes menekülttáborokat bezárhatnak, ha csökken a menekültek száma. „Jelen pillanatban minden táborunk tele van, minden építményünk 100 százalék felett működik és jelen pillanatban az a mi feladatunk, hogy valamilyen módon az időjárás ellen védelmet nyújtsunk az embereknek. Ezt csak sátorral tudjuk most megoldani. Az, hogy ez csökkenjen a későbbiekben, és mi legyen a táborokkal, azt majd akkor tudjuk eldönteni, hogyha valóban csökkenésről van szó, de ma több mint 1200-an érkeztek csak délelőtt, tehát erre nem számíthatunk. De mindent megteszünk annak érdekében, – ezért építjük a ideiglenes védelmi berendezést is, – hogy ez a szám csökkenjen” – fogalmazott a belügyminiszter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!