2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megdőlt a melegrekord

2015. július 7., kedd 21:35, frissítve: szerda 09:15

A mai volt az év legmelegebb napja, megdőlt az országos melegrekord is. Békéssámsonban 38,7 fokot mértek. Még egy napig tarthat a hőség, amelynek holnap hidegfront és ítéletidő vethet véget.

Napozók helyett katasztrófavédők és búvárok voltak a Tivadari strandon. Egy 41 éves férfit keresnek, aki eltűnt a gyors sodrású folyóban. Bár van strandolásra kijelölt terület, a férfi nem ott fürdött.

A Kopaszi gáton vízi rendőrök razziáztak. Bár a Duna egész budapesti szakaszán tilos fürdeni, a nagy hőség miatt itt is van, aki megszegi a szabályt. „Talán ez a nagy hőség még egy picit mintha vissza is riasztotta az embereket attól, hogy kijöjjenek a szabad vizek partjára, egy picit mintha kevesebben lennének, mint mondjuk ha öt fokkal hűvösebb lenne” – mondta Fekete Tamás, a budapesti vízi rendészet parancsnoka.

A mentőknek azonban napról napra több a munkájuk, negyven százalékkal több riasztást kapnak egy átlagos naphoz képest. „A legfontosabb, hogy aki tudja magáról, hogy nehezen viseli a meleget, idős, szívbeteg ember, lehetőleg tartózkodjon árnyékos, hűvös helyen ezen a napon, illetve gondoskodjunk a folyadékpótlásról, ez lehetőleg ne cukros üdítő, hanem ásványvíz vagy tea legyen” – tanácsolta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.


Szerda estig tarthat a hőség – a meteorológiai szolgálat továbbra is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést tartja érvényben országszerte.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!