2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Máris lefestették az első, bevándorlásról szóló plakátokat

,

2015. június 6., szombat 16:38, frissítve: vasárnap 10:05

Alig jelent meg az első néhány kormányzati óriásplakát a bevándorlásról, a fővárosban többet már le is festettek közülük. Sajtóinformációk szerint az Együtt aktivistái is részt vettek az akcióban. Az Európai Baloldal ennél is tovább ment, kétezer forintot ígérnek mindazoknak, akik fényképpel igazolják, hogy megrongáltak egy ilyen hirdetést. A kormányszóvivő hangulatkeltésként értékeli a történteket. Kovács Zoltán azt mondta: kivizsgálják az ügyet.

Civil ruhás nyomozók helyszíneltek a fővárosi Dagály strand közelében. A kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációja részeként kiragasztott óriásplakátot festette le valaki.

Az Együtt már napokkal korábban megígérte, hogy aktivistái le fogják tépni az általuk gyalázatosnak és cinikusnak tartott kormányzati hirdetéseket.

Az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 vezetője még ennél is tovább ment. Közleményében vérdíjat tűzött ki a plakátokra, amit később pontosított.

„Politikai vérdíjról van szó, hangsúlyozom és idézőjelbe tettük” – a szervezet kétezer forintot ígér minden olyan fényképért, amelyen a letépett vagy lefestett kormányzati hirdetés látható. Vajnai Attila azt hangoztatja: a kormány és a fasiszta szervezetek történelmi példaképeikhez hasonlóan bűnbakot keresnek a védtelen bevándorlókban. Az elnök a fotókból augusztusban kiállítást ígér.

„Hogyha egy választási kampányban a pártok megtehetik azt, hogy egy-két ezer forintos vacsorára hívják a választókat annak reményében, hogy az adott választó az adott pártra fog szavazni, akkor úgy gondoljuk, hogy mi is megtehetjük azt, hogy ösztönözzük a választópolgárokat arra, hogy fejezzék ki nemtetszésüket a kormány politikájával szemben” – jelentette ki Vajnai Attila, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elnöke.

Támogatják a szigorítást

A kormányszóvivő közben azt mondja, a visszaküldött kérdőívek felét már fel is dolgozták. A 200 ezer válaszból pedig az látszik, az állampolgárok 90 százaléka támogatja a szabályozás szigorítását a Magyarországra illegálisan bevándorlókkal szemben. „És talán nagyon érdekes dolog, de egyértelmű, 90 százalék feletti támogatást élvez az, hogy az esetleg felmerülő munkaerőkérdéseket, népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedésével, engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldjuk meg” – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

A Fidesz debreceni országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a hajdúsági város az egyik legérintettebb terület a menekültügyben. Pósán László szerint az ott élők úgy látják, a kormányzati szigort elutasító baloldal nem a magyar emberek oldalán áll. „Keresetlen szavakkal azt is elmondták, hogy akik ilyet mondanak, azok költözzenek oda, méltóztassanak odamenni, mondjuk, egy menekülttábor mellé, lakjanak ott, tapasztalják meg, mi mindennel jár mindez” – mondta Pósán László országgyűlési képviselő.

Előre megírt végeredmény

A Gyurcsány-párt szerint a kormány már előre megírta a nemzeti konzultáció végeredményét. „Ezzel a plakátkampánnyal nem várták meg az úgynevezett nemzeti konzultációnak hazudott közpénzből folytatott pr-sorozatnak a végeredményét, előre le voltak gyártva a szlogenek, megvolt a prekoncepció, mint az 50-es években” – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja.

A szocialisták a válaszadók száma alapján kormányzati kudarcot emlegetnek. „Az pedig egy kifejezetten aljas húzás a magyar kormány részéről, hogy az idegengyűlölet szításával próbál a saját politikai nehézségein úrrá lenni” – hangsúlyozta Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője.

Lezárhatják a határt

A Napi Gazdaság információi szerint az is elképzelhető, hogy lezárják az ország déli határát a bevándorlók előtt. A kormányszóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „bízunk a legjobban, de készülünk a legrosszabbra is”.
Mint arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal szomszédja nyerte a kormány bevándorlásellenes kampányának megvalósítását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!