2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Folytatódott az oszlopháború a fővárosban

2016. január 7., csütörtök 11:23, frissítve: szombat 08:23

Folytatta a főváros a Mahir-hirdetőoszlopok ostromát. A bontással megbízott önkormányzati cég módszert váltott, a reklámhordozókat eddig azonnal elszállították, most viszont kivárnak a járdáról lecsavarozott oszlopok elfuvarozásával.

Az Üllői úton bontottak a főváros emberei csütörtök délelőtt. Mire a járőrök a helyszínre érkeztek, a hirdetőoszlop már ki volt döntve, számolt be munkatársunk délelőtt 11 órakor a helyszínről, hozzátéve: úgy tűnik, új taktikát választottak, ugyanis az oszlopot nem szállították el.

A biztonsági cég vezetője a Hír TV-nek azt mondta, abban bíztak, hogy a mai napon elássák a csatabárdot,  David Cameron Budapesti látogatására tekintettel. Ez azonban nem valósult meg. A kidöntött oszlopot eredeti helyére szerették volna állítani, azonban a vasbeton talapzat oly mértékben sérült, hogy csak pótolni lehet ezt az oszlopot.

De nemcsak az Üllői úton, hanem a III. kerületben, a Vörösvári úton próbáltak bontani, ott azonban egyszerre érkeztek meg a főváros emberei és az oszlopokat védő biztonsági cég alkalmazottai, így ott patthelyzet alakult ki.

Csak ma számoltak be a határozatról

A Fővárosi Törvényszék csak ma számolt be az állami hírügynökségnek arról a határozatról, amellyel a bíróság még december közepén elutasította a Mahir Cityposter Kft. kérelmét. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég azt szerette volna, ha a törvényszék megtiltja a fővárosnak a hirdetőoszlopok elbontását addig, amíg a magánjogi perek le nem zárulnak. A decemberi törvényszéki döntésről egyébként az egyik kormányközeli portál már napokkal ezelőtt beszámolt.

Horváth: Tisztességesebb lett volna megvárni

„Én nem tudom, hogy kinek a jogi álláspontja fog érvényesülni a bíróságon, de azt talán tisztességesebb lett volna megvárni, mint mondjuk a budapesti adófizetők pénzéből megint több száz millió forintot megint kockáztatni, csáki módra, ami persze nekünk megint fájni fog” - mondta el Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!