2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Lázár beismerte, hogy a kormány megbukott?

2015. június 15., hétfő 20:20, frissítve: kedd 07:10

Mindig vannak problémák, de a kormánypártok arra törekednek, hogy ezeket megoldják – így reagált Lázár János szekszárdi építészfórumon elhangzott beszédére a Fidesz frakciószóvivője. Tuzson Bence nem lát kivetnivalót a kancelláriaminiszter szavaiban. A baloldali kis pártok szerint Lázár János beismerte, hogy a kormány politikája megbukott, a Jobbik a kiszivárgott hangfelvételt a Fideszen belüli belháborúnak tartja.

A kormány tehetetlenségére világított rá szekszárdi beszédében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Együttben politizáló Szelényi Zsuzsanna szerint. „Valóban egy őszödi beszéddel ér fel” – fogalmazott.

Az őszödi beszédéről ténylegesen elhíresült volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc párttársa nem halogatná az Orbán-kormány távozását. „Ilyen mondások után és ilyen események után, mint amelyek az elmúlt időszakban történtek, már nemcsak Lázár úrnak, hanem a kormánynak is le kellett volna mondania” – mondta Varju László, a DK alelnöke.

„Ha úgy tetszik, bűnszervezetként irányítják az országot” – fogalmazott Tordai Bence. Az ellenzéki kis pártnak számító Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivője annak örül, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter is belátta, rossz irányba kormányozzák az országot.

„Lehet, hogy a saját propagandájuk mögül kilátva esetleg a továbbiakban szembe fognak nézni a magyar valósággal, azzal, amit a magyar választók folyamatosan tapasztalnak, ehhez a munkához sok sikert kívánunk, de azt, hogy az erkölcsi tőkéjüket elvesztették, azt egészen biztosan mondhatom, tehát ők már alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy az általuk okozott problémákat felszámolják, vagy legalábbis hozzájáruljanak ahhoz” – fejtette ki Tordai Bence.

„Az ő ravasz rókaságát ismerve ez egyrészt üzenet lehet a kormány többi tagjának” – véli Apáti István. A jobbikos politikus egy előre megtervezett Orbán–Lázár-stratégiát sejt a kancelláriaminiszter beszéde mögött, de azt sem zárja ki, hogy a Fideszen belüli belháborúk egy újabb fejezete került nyilvánosságra.

„Az a baj, hogy attól tartok, ez nem feltétlenül egy valódi jellemváltozásnak a jele, hanem egy középtávú politikai célkitűzés megvalósítása, nevezetesen az, hogy ő akar lenni a Fidesz első embere, és ő akar lenni 2018-ban, vagy esetleg már korábban Magyarország miniszterelnöke” – tette hozzá.

A kormányszóvivő úgy reagált: Lázár János politikai felelőssége tudatában beszélt a szekszárdi fórumon.

Kovács Zoltán: – Azt gondolom, hogy ezek a szavak önkritikusak és szókimondóak voltak, amúgy pedig elmondtunk már ezzel kapcsolatban mindent.
Riporter: – Ha jól értem, akkor emiatt nem lesz számonkérés miniszter úrral szemben?
Kovács: – Nézze, még egyszer azt tudom önnek mondani, hogy lehet egészen ilyen extrém szempontból megközelíteni, egy-egy fórumon elhangzottakkal számon kérni valakit, de teljesen felesleges ebből kiindulni, mindenki teszi a dolgát, méghozzá felelősségteljesen teszi a dolgát.

Kovács Zoltán közölte: a miniszter szavai nagyjából megfelelnek a valóságnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!