2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Házkutatást tartottak a Kun-Mediátor ügyvezetőjénél

2015. április 20., hétfő 12:35, frissítve: hétfő 15:51

Házkutatást tartottak a rendőrök a Kun-Mediátor ügyvezetőjének otthonában. A Kun-Mediátor ügye az Országgyűlésben is téma volt.

Nyolcszáz szerződést foglaltak le a nyomozók a bedőlt Kun-Mediátor ügyvezetőjének házában – írja az Origo. A Hír TV tudósítója szerint Dobrai Sándorné továbbra is bujkál, két lánya azonban ott volt a házkutatáson. A két nő évekkel ezelőtt dolgozott a Kun-Mediátor vezetésében, a társaság adatai szerint azonban már nyolc éve nincsenek benne a cégben. Információink szerint tanúként hallgatták ki őket. A károsultak jogi tanácsadója szerint, a Kun-mediátornál húszmilliárd forintot is elsikkaszthattak.

Lukács László György, a Jobbik képviselője a felelősök kilétét firtatta – mondta helyszíni tudósítónk. A politikus azt mondta, nem érti, hogy működhetett évtizedeken keresztül zavartalanul egy ilyen cég, miközben semmit nem vettek észre. A jobbikos képviselő hozzátette: a csalásnak 700-800 károsultja lehet, a kár pedig tízmilliárd forint körül lehet, ezért arra kérte Tállai Andrást, hogy nevezzék meg a felelősöket. Válaszában a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta: miután a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szerve tudomást szerzett az ügyről, azonnal elindította a szükséges eljárásokat, valamint a rendőrség is nyomoz az ügyben. Tállai András azt is mondta: hogy a szocialisták is érintettek lehetnek az ügyben, mivel az MSZP karcagi szervezete tizenkétszer is egy olyan étteremben szervezett rendezvényeket, ami a Kun-Mediátorhoz tartozik.

Tállai András Lukács László György érintettségére is tett utalást. Azt mondta, hogy mivel információi szerint a jobbikos képviselő ügyvédi irodája a Kun-Mediátor irodájával egy épületben van, ezért szerint kizárt, hogy ne tudott volna a törvénytelenségekről. Volner János a házbizottság összehívását kezdeményezte, mivel szerinte Tállai András bűncselekménnyel vádolta meg Lukács László Györgyöt. Erről a későbbiekben döntenek.

Közben a Hír TV úgy értesült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium ellenzéki egyeztetést szervez a nemzeti parkok vagyonkezelésének módosításáról. Az MSZP a múlt héten benyújtott módosítók miatt maradna távol az ötpárti egyeztetésről. A Fidesz azután kezdeményezett egyeztetést, hogy még saját minisztereik sem szavazták meg a nemzeti parkok vagyonkezelését a földalapkezelőhöz helyező kétharmados törvényt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!