2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Milyen a kormánypártok terrorizmus elleni akciócsomagja?

2016. április 5., kedd 20:51, frissítve: szerda 07:24

Még a héten megvizsgálja és véleményezi a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a kormánypártok terrorizmus elleni akciócsomagját.

Pintér Sándor belügyminiszter a március végi brüsszeli merényletek után jelentette be, hogy terrorveszélyhelyzet esetén lehallgatnák a telefonokat, beleolvasnának az ímélekbe, és megfigyelnék a bankszámlákat is.

Péterfalvi Attila azt mondta, vékony határ húzódik a magánélet védelme és a biztonságpolitikai érdekek között, de a jogbiztonságot korlátozni nem lehet. „Úgy gondoljuk, jogos igény lehet az, hogy bizonyos esetekben a titkosítást feltörjék, de amit akár az állampolgárok a magánélet védelme érdekében, akár pedig az üzleti szereplők az üzleti élet védelme érdekében meg akarnak tenni, azt generálisan tiltani, illetőleg büntetni nem lehet” – fogalmazott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Asztalon a kibertámadások ügye

A nemzetbiztonsági bizottság holnapi ülésén tárgyalják a kormányzati hálózatot ért kibertámadás ügyét. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke azt mondta: arra kell választ kapni, hogy kik támadták meg a kormányzati oldalakat, és hogy történt-e adatvesztés.

„A Magyarországot ért fenyegetéseket vizsgálni kell, azok valóságtartalmát és mélységét, de nem megnyugtatóak ezek. Másrészt a kibertámadás is napirenden lesz, hogy kik és miért támadták meg a kormányzati hálót, és hogy történt-e adatvesztés, hova vezetnek a szálak, és hogy a kormány milyen intézkedéseket tett ennek elhárításában” – nyilatkozta a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!